Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Почитатели на Шиниъд О’Конър се събраха в Дъблин и изпяха хита й Nothing Compares 2 U

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Фенове на Шиниъд О`Конър изпяха най-известната й ария на прочувствено събиране в Дъблин, с цел да отдадат респект на починалата звезда, съобщи ДПА /Пи Ей мидия.

Около 100 души се сплотиха, с цел да изпеят Nothing Compares 2 U в неделя следобяд. Певицата, която умря предходната седмица в Лондон на 56-годишна възраст, получи интернационална популярност през 1990 година с нейната версия на шлагера.

 Певицата Шиниъд О’Конър умря на 56 години Певицата Шиниъд О’Конър умря на 56 години

Наред със мощния си глас и текстовете, ирландската изпълнителка беше известна с непримиримостта си по обществени и политически въпроси, след които абсурда с принуждение над деца в Католическата черква и отношението към дамите, занимаващи се с музика.

Събитието в центъра на Дъблин беше проведено от социалистическата феминистка група " Роза ". Активистката на придвижването и някогашен ирландски парламентарист Рут Копинджър отдаде респект на починалата певица.

" Изключителен и неповторим глас, който можеше да бъде както шепот, по този начин и вик, тя пленяваше публиката ", сподели Копинджър. " Артистичността и интензивността на Шиниъд не могат да бъдат разграничени - те бяха свързани. Нейната артистична честност и възприятие за правдивост идват от личния и опит с неправда ".

 Почитатели на Шиниъд О’Конър се събраха в Дъблин и изпяха шлагера й Nothing Compares 2 U
© Reuters

По-рано в неделя, ирландският публицист и романист Колъм Тойбин сподели, че О`Конър е пяла с " възприятие за задача ", с цел да приказва против несправедливостите.

Пред " Би Би Си рейдио фор " той дефинира като " извънреден миг " това, че певицата скъса фотографията на личната си майка пред папата. Според Тойбин по този начин О`Конър посочила, че е има предпочитание да " върви против зрънцето ", с цел да подчертае това, което ще се трансформира в скандал с принуждение над деца в Католическа черква.

Шиниъд О`Конър, която е отличена с премия " Грами ", провокира дискусия и влезе в заглавията през 1992 година, когато скъса фотография на папа Йоан Павел Втори в американското телевизионно шоу " Събота вечер онлайн " в символ на митинг против Католическата черква, като провокира гневна реакция, напомня ДПА.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР