Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Бивш вратар на "Лудогорец" осъди прокуратурата за 10 хил. лв.

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Бившият вратар на " Лудогорец " и " Литекс " Урош Голубович осъди прокуратурата да му заплати обезщетение от 10 хиляди лева за неимуществените вреди, които е търпял от противозаконни обвинявания за закана с ликвидиране и нанесена лека телесна щета по хулигански подбуди, заяви. Бившият футболист е бил притеглен като обвинен след сдърпване с различен водач на пътя, а след повече от 6 години прокуратурата е прекратила делото.

Голубович е предявил в градския съд иск против прокуратурата за 35 хиляди лева, като по делото е била призната и съдебномедицинска и психическа експертиза, съгласно която той е изпитал мощни отрицателни прочувствени прекарвания, довели до меланхолия, тревога и сърцетуптене, които били интензивни към две години и са нарушили нормалното му психологично действие.

Съдия Петър Боснешки написа в решението си, че делото е траяло шест години и половина, обвиняванията са били две, като това за заканата с ликвидиране е било тежко, а някогашният вратар е бил и арестуван за 72 часа и му е била осъществена полицейска регистрация.

" Съдът съобрази още и възрастта на ищеца, както и че към датата на осъществяване на действието същият е бил деен професионален футболист, както и събитието, че повдигането и поддържането на обвиняване естествено води до накърняване достойнството и положителното име на личността, като последствията на това отзвучават дълго ", се споделя в решението.

Според съда обаче по отношение на Голубович не са били осъществявани доста интензивни процесуално-следствени дейности, а през по-голяма част от следствието той не е бил в България, прекратил е към този момент кариерата си и делото не е станало притежание на необятен кръг от хора. Затова съдът е решил, че справедливото обезщетение е 10 000 лв..

Решението не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР