Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Италия обяви как ще помогне на засегнати от екстремни климатични явления сектори

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Италия разгласи ограничения за подкрепяне на фамилии и компании, наранени от рискови климатични феномени, откакто страната беше ударена от, съобщи " Ройтерс ".

Дясната администрация на Джорджа Мелони утвърди декрет, който цели да помогне на строителните и селскостопанските компании да оставят личния състав си вкъщи в региони с доста високи температури.

Съгласно съществуващите италиански разпореждания фирмите могат да аплайват за схеми за краткотрайна безработица - нормално за справяне със стесняване на бизнеса - за не повече от 52 седмици за две години или 90 дни годишно в селскостопанския бранш.
Указът разрешава на строителните и селскостопанските компании, и двете мощно наранени от горещата вълна, тъй като чиновниците им не могат да работят от у дома, да употребяват схемата, без часовете да се регистрират към общия предел.

" Мярката ще важи за тази година ", сподели министърът на труда Марина Калдероне след вечерно съвещание на кабинета.

Чернова, забелязана от " Ройтерс ", демонстрира, че схемата е коствала 10 милиона евро за държавната хазна.

Горещата вълна в по-голямата част на Южна Италия нанесе изключително тежки вреди на остров Сицилия, който беше унищожен от горски пожари, умъртвили трима души.

 Пожарите в Средиземноморието убиха над 40 души, български пожарникари отпътуват за Корфу Пожарите в Средиземноморието убиха над 40 души, български пожарникари отпътуват за Корфу

Катания беше наранена от спирания на електрозахранването и водоснабдяването, което локалните управляващи отдадоха частично на жегата.

Пожар при започване на предходната седмица на летището в града.

Правителството е готово да задели към 10 милиона евро за възобновяване на самолетни билети и хотелски резервации на туристи без застрахователно покритие, сподели министърът на гражданската отбрана Нело Мусумечи.

Докато горещата вълна продължаваше на юг, мощните стихии в Милано и други северни градове отнесоха покриви и изкорениха стотици дървета, блокираха пътища, смазаха паркирани коли и попречиха превоза.

Областта Ломбардия към Милано към този момент е поискала от държавното управление да разгласи изключително състояние и вредите са оценени на над 40 милиона евро, сподели Мусумечи.

" Други области ще се причислят с сходни претенции ", добави той.

Извънредното състояние, утвърдено от държавното управление, отстранява бюрократичните спънки и форсира процедурите за даване на финансова помощ.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР