Дневната доза витамин С (витамин Ц) за здрав и болен

...
Дневната доза витамин С (витамин Ц) за здрав и болен
Коментари Харесай

Колко витамин C да пием ако сме здрави и ако сме болни

Дневната доза витамин С (витамин Ц) за здрав и болен човек може да се разграничава десетократно. Това сподели диетологът Татяна Залетова пред съветското радио Sputnik.

Витамин С е от значително значение за поддържане на имунитета, уточни тя, тъй че той би трябвало да участва в менюто ни, изключително по време на сезонни болести.
 5 признака, че страдате от дефицит на витамин C 5 признака, че страдате от дефицит на витамин C
Витамин C е един от най-важните и съществени витамини, които би трябвало да се одобряват всекидневно. Играе особена роля за положително положение на имун...

" Дневният банкет на витамин С за здрав човек е 90 мг ", съобщи Залетова, представена от БГНЕС. Хората, които ядат задоволително зеленчуци и плодове, няма да имат дефицит на витамин С и не се нуждаят от таблетки, сподели лекарят.

Това обаче не се отнася за обстановки, в които тялото изпитва разнообразни типове претоварване, в това число по време на заболяване. В такива случаи потребността от витамин С се усилва, от време на време десетократно.

Трудно е да си набавите толкоз огромна доза витамин С от храната, по тази причина би трябвало да прибягвате до фармацевтични препарати, продължи диетологът.

" Имайте поради, че таблетките, които купуваме в аптеките съдържат огромни дози витамин С. Има такива с по 500, 1000 и даже 2000 мг витамин С, което доста надвишава дневните потребности (на здрав човек) ", изясни Залетова.
 Ето кои са признаците на недостиг на витамин С Ето кои са признаците на недостиг на витамин С
Постоянна отмалялост Намаляване на силата и непрекъснатото чувство за безсилие – това са признаци на дефицит на витамин С. Тъй като...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР