Дневната доза витамин С (витамин Ц) за здрав и болен ...

Дневната доза витамин С (витамин Ц) за здрав и болен

Колко витамин C да пием ако сме здрави и ако сме болни

Дневната доза витамин С (витамин Ц) за здрав и болен човек може да се различава десетократно. Това сподели диетологът Татяна Залетова пред съветското радио Sputnik.

Витамин С е от съществено значение за поддържане на имунитета, уточни тя, тъй че той би трябвало да участва в менюто ни, характерно по време на сезонни болести .
 5  признака , че страдате от  дефицит  на витамин C 5 признака , че страдате от дефицит на витамин C
Витамин C е един от най- съществените и съществени витамини, които би трябвало да се одобряват всекидневно . Играе особена функция за положително положение на имун...

" Дневният банкет на витамин С за здрав човек е 90 милиграма " , съобщи Залетова, представена от БГНЕС. Хората, които ядат задоволително зеленчуци и плодове, няма да имат дефицит на витамин С и не се нуждаят от таблетки, сподели лекарят.

Това макар че не се отнася за положения , в които тялото изпитва разнородни типове претоварване, в това число по време на заболяване. В такива случаи потребността от витамин С се увеличава, от време на време десетократно.

Трудно е да си набавите толкова огромна доза витамин С от храната, по тази причина би трябвало да прибягвате до фармацевтични препарати, продължи диетологът.

" Имайте поради , че таблетките, които купуваме в аптеките съдържат огромни дози витамин С. Има такива с по 500, 1000 и даже 2000 милиграма витамин С, което изобилно надвишава дневните потребности (на здрав човек) " , изясни Залетова.
 Ето кои са  признаците  на  недостиг  на витамин С Ето кои са признаците на недостиг на витамин С
Постоянна отмалялост Намаляване на енергията и непрекъснатото чувство за безсилие – това са признаци на дефицит на витамин С. Тъй като...

Източник: actualno.com