Днешното решение на парламента е силен и ясен сигнал за

...
Днешното решение на парламента е силен и ясен сигнал за
Коментари Харесай

Бориславова: Закриването на специализираните съд и прокуратура е първа и решителна крачка, доведена докрай в правосъдната реформа

Днешното решение на Народното събрание е мощен и явен сигнал за целите на ръководството.

Закрива се една неефективна и основана неправилно конструкция. Занапред чакаме по-бързо правораздаване, с по-добре издържани импортирани обвинителни актове и разглеждане в съд.
▶ Друга добра вест от през днешния ден е стартиралата активност на работната група, изготвяща промени в законодателството по отношение на механизма за търсене на отговорност от основния прокурор.
▶ Решителни стъпки ще бъдат направени и с промени в Закона за защита на конкуренцията по отношение на управлението на Комисия за защита на конкуренцията – органът, който трябваше да се оправи с цените на горивата, които изкуствено се завишават и да следи дали не се появява далавера с цените на хранителни артикули.
▶ Радвам се, че моряците от кораба „ Царевна “ са в сигурност и пътуват към домовете си. Премиерът Кирил Петков персонално беседва няколкократно с техни близки, с цел да ги осведоми за положението им и за опциите за евакуация. Работеше се по разнообразни разновидности за евакуация, като всички варианти бяха отворени, тъй че една от тях да сработи.
Лена Бориславова, шеф на политическия кабинет на министър-председателя, отговори на журналистически въпроси.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР