Днешното решение на Конституционния съд да допусне за разглеждане искането

...
Днешното решение на Конституционния съд да допусне за разглеждане искането
Коментари Харесай

Гешев: Живеем във време на политически организирана престъпност

„ Днешното решение на Конституционния съд да допусне за разглеждане настояването ми за оповестяване за противоконституционни на измененията в Закона за правосъдната власт и Наказателно-процесуален кодекс удостоверява казаното от мен, че рекордно бързото ми премахване трябваше да изпревари произнасянето на Конституционен съд и, че крадливи политици подчиниха Висш съдебен съвет на своите лични страхове и го принудиха да съблюдава техния подмолен график. “

Това написа някогашният обвинител номер 1 Иван Гешев в профила си във Facebook.

Ако някой не беше схванал това до момента, то през днешния ден цяла България видя истината, добавя той.

„ Истината е, че, в случай че процедурата не беше завършила, т.е. в случай че се съблюдаваха Конституцията, законите и разпоредбите на самия Висш правосъден съвет, той трябваше да я спре до окончателното решение на Конституционния съд. А тогава към този момент можеше и да няма опция да ме в профил единствено с 13 гласа. Тогава щяха да са нужни 17 гласа – толкоз, колкото са нужни и за ръководителите на Върховен касационен съд и Върховен административен съд.

Всички към този момент знаят, че този неправдив “закон ”, с изключение на опровержителен на съществени правни правила, е основан за и ориентиран персонално към мен.
Явно съществено тормозих дълбоката страна и крадливото задкулисие, откакто от боязън бяха принудени да вършат цялостен закон за един човек.
Този срамен акт е индикативен за тъжното време, в което живеем и поражда разумния въпрос:
След като крадливи политици могат да стигнат до такава брутална кавга с основния прокурор на Република България, то по какъв начин тогава всички останали хора могат да бъдат предпазени от политически репресии?

Както е споделил проф. Живко Сталев, “държава без господство на правото е форма на проведена престъпност ”.
Живеем във време на политически проведена престъпност! “, приключва поста на Иван Гешев.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР