Днешното извънредно заседание за гласуване на оставката на военния министър

...
Днешното извънредно заседание за гласуване на оставката на военния министър
Коментари Харесай

На извънредно заседание за оставката на военния министър Костадинов поиска оставката на МС

Днешното изключително съвещание за гласоподаване на оставката на военния министър Стефан Янев стартира, откакто преди този момент беше дадена отмора. Вчера министър председателят Кирил Петков изиска оставката на военния министър Янев поради метода, по който назова войната в Украйна.

В свое изявление министърът на защитата Стефан Янев вместо думата " война " употребява думата „ интервенция “. Първоначално Кирил Петков разгласи, че за министър на защитата ще бъде препоръчан Тодор Тагарев, само че през днешния ден Петков удостовери пред публицисти в Народното събрание, че номинацията за нов боен министър е на Драгомир Заков. Преди началото на днешното съвещание се организира съдружен съвет за разискване на предлагането.

В пленарната зала са министър-председателят Кирил Петков, вицепремиерите Корнелия Нинова, Калина Константинова, както и министри от кабинета. Очаква се оставката на Янев да бъде гласувана през днешния ден. Заседанието е свикано с предписание на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев. Единствената точка в дневния ред е разискването на план на решение за лични промени в Министерския съвет.

В началото на съвещанието по искане на " Продължаваме Промяната " предвид на протичащите съвещания сред парламентарните групи бе оповестена 30-минутна отмора. Искането направи ръководителят на групата - Андрей Гюров.

Още при започване на съвещанието водачът на Възраждане Костадин Костадинов изиска оставката на целия Министерски съвет поради позицията на държавното управление във връзка с войната в Украйна.

" Докато се упражняваме, може би хиляди наши сънародници умират. Тук в последна сметка не е школа по реториката ", сподели той.

България да не взема отношение в спора. Ако двама братя се бият, то третия не би трябвало да дава оръжие. Готвим се дадем оръжие, при борба сред приятелски страни - тъй като те са.

Жените на България са същинската войска сега - те събраха артикули от първа нужда за Украйна, а Министерски съвет дава оръжие, с цел да спре войната? Ако България желае да помогне, то дано да стане пратеник за договарянията сред Русия и Украйна ", сподели той от трибуната.

От трибуната Кирил Петков разгласи новата кандидатура за боен министър, а водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ съобщи, че министър председателят не е аргументирал желаната оставка на Стефан Янев. Което предизвика Кирил Петков още веднъж да вземе думата.

Премиерът съобщи, че никой министър няма право да прави външна политика през Facebook. " Никой министър не би трябвало да се усеща залог за стабилността на държавното управление ", добави той. Това е война и би трябвало да се приказва за нея по този начин. Българският интерес не е снишаване. "

" Това държавно управление е нездравословно за страната, за държавността, за хората ", сподели водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Мирът желае воля, поредност и подготвеност ", уверен е той.

Очаквайте детайлности!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР