Днешният заключителен трети ден на срещата на високо равнище на

...
Днешният заключителен трети ден на срещата на високо равнище на
Коментари Харесай

Климатът доминира последния ден от срещата на Г-7

Днешният финален трети ден на срещата на високо ниво на Г-7 в британското графство Корнуол е отдаден главно на битката с климатичните промени. След приключването на срещата американският президент Джо Байдън ще бъде признат от английската кралица Елизабет Втора в двореца Уиндзор преди да отпътува за Брюксел.

Лидерите на Г-7 са изправени пред най-важните решения в човешката история свързани с климатичните промени, това съобщи сър Дейвид Атънбъро, който ще участва през днешния ден на срещата, в чийто дневен ред съществена точка е понижаване на въглеродните излъчвания и възобновяване на биоразнообразието. Атънбъро предизвести преди срещата, че „ хората са на ръба на унищожаването на цялата планета “. Очаква се Англия, Съединените щати, Канада, Япония, Франция, Германия и Италия да обещаят да понижат съвсем на половина нездравословните излъчвания до 2030 година спрямо равнищата от 2010 година.

Обединеното кралство към този момент пое ангажимент за редуциране с 58%.

Британският министър председател Борис Джонсън е заречен да даде конференция в края на срещата. По-късно американският президент Джо Байдън ще се срещне за повторно с английската кралица, този път в двореца Уинздор, където е поканен със брачната половинка си на следобеден чай.

Политическите наблюдаващи означиха, че държавното управление се пробва оптимално да употребява в дипломацията си монарха в опит за по-голямо стопляне на връзките и реализиране на двустранно съглашение за свободна търговия в миг, когато Борис Джонсън има проблеми с водачите на Европейски Съюз по използването на договорката за Брекзит в Северна Ирландия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР