Днешният празник е израз на уважение не само към миналото,

...
Днешният празник е израз на уважение не само към миналото,
Коментари Харесай

Министър-председателят Стефан Янев посети Пирдоп по случай празника на града

" Днешният празник е израз на почитание освен към предишното, само че и към бъдещето. " С тези думи министър председателят Стефан Янев поздрави жителите и гостите на града по случай обичайния празник на Пирдоп.

Събитието се организира в първата събота след Деня на настойника на града Св. Илия. През тази година летният събор се празнува за 128-и път.

" Предаването на традициите, предаването на това, което е закодирано в националната памет от потомство на потомство, е наш дълг и аз се веселя, че община Пирдоп се ангажира с подобен вид осъществяване на празник, който съставлява точно това ", добави Янев.

Той акцентира, че е щастлив от обстоятелството, че община Пирдоп се развива всеки ден.

" Местната власт и жителите на Пирдоп се стремят да вземат решение по положителен метод обществени и стопански проблеми, тъй че Пирдоп с всеки минал ден да става по-добро място за живеене. Мястото, на което се намираме, Еленската базилика - връзката сред Античността, сред традициите и сред вярата и бъдещето за една по добра България на следващия ден е това, което ни събира и ни прави същински българи ", съобщи Янев пред жителите и гостите на града.



Сред гостите бяха още Негово високо преосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил, заместник-министърът на културата Пламен Славов и регионалният шеф на Софийска област Радослав Стойчев. Д-р Пламен Стоянов, доктор в общинската болница в града, получи званието " Почетен жител на град Пирдоп “ за дейна гражданска позиция и за принос към публичното богатство.

След формалната част министър председателят Стефан Янев прегледа Еленската базилика, която е един от знаците на града - раннохристиянски архитектурен и археологически монумент, включен в програмата за предпазени обекти на ЮНЕСКО.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР