Днешният и следващите два дни се очертават като решаващи за

...
Днешният и следващите два дни се очертават като решаващи за
Коментари Харесай

Преговорите за кабинет: ГЕРБ не иска Петков и Василев да участват

Днешният и идващите два дни се обрисуват като решаващи за това дали ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната - Демократична България " ще реализиран единодушие за постоянно държавно управление.

" Дневник " следи онлайн хода на договарянията и политическите мнения, във фокуса на които през днешния ден са имената на възможните бъдещи министри.
На живо
 Борисов: Аз се дръпнах, да се пернат Кирил и Асен
© Велко Ангелов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов дефинира като недопустим листата с имена на министри в проектокабинета на " Продължаваме промяната - Демократична България ", който се появи през вчерашния ден вечерта в някои медии. Според Борисов това е " следено изпускане на имена " и добави, че партията му не е получавала публична информация. Той обаче акцентира, че в случай че тези имена се потвърдят, ГЕРБ ще предложи присъединяване на свои знакови фигури в подобен кабинет като още веднъж загатна имената на Томислав Дончев и Делян Добрев.

Още от изявлението на Борисов в коридорите на Народното събрание

 Теменужка Петкова
© Юлия Лазарова

Теменужка Петкова

Според депутата от ГЕРБ и някогашен министър на енергетиката Теменужка Петкова имената, изтекли в медиите като евентуални претенденти за министри на " Продължаваме промяната - Демократична България "
звучат като смешка.

" Няма по какъв начин, с цялото ми почитание, министър-председател да е учен Денков, при изискване че вицепремиери ще са му неговите началници по партийна линия. Не виждам по какъв начин Кирил Петков може да е вицепремиер и да дава отговор за службите, за еврозоната, в случай че беше една от главните фигури, свързани с противозаконния арест на нашия водач и на сътрудниците Влади Горанов и Севделина Арнаудова. Не виждам по какъв начин Асен Василев ще е министър на финансите, при изискване че той е една от фигури обществените финанси сега да са в това трагично положение. Г-н Атанасов също звучи недопустимо за министър на вътрешните работи, просто няма по какъв начин този човек да оглави Министерство на вътрешните работи ", сподели Петкова. Весела Чернева пък била индивидът, взимал решения в кабинета " Петков " за Северна Македония, игнорирайки настоящия външен министър, по тази причина съгласно Петкова не може да заеме този пост.

 Третата среща на номинирания за министър председател Николай Денков и парламентарно показаните партии.
© Юлия Лазарова

Третата среща на номинирания за министър председател Николай Денков и парламентарно показаните партии.

Водещият договарянията с ГЕРБ от страна на " Продължаваме промяната - Демократична България " Николай Денков уточни пред Би Ти Ви, че престижът на съпредседателя на " Продължаваме промяната " и някогашен министър-председател Кирил Петков би трябвало да се употребява в бъдещо държавно управление за пробив за приемането на България в Шенген и еврозоната.

" Кирил Петков пък има изключителни връзки на европейско равнище ", сподели Денков и напомни, че четирима европейски министър председатели преди изборите са призовали да се гласоподава за " продължаваме смяната " и поименно за Петков. Така той индиректно удостовери, че Петков се готви за поста вицепремиер с сектор специфични служби и Шенген.

Какво още сподели Денков в изявлението тази заран

Ключови думи към публикацията:
Още по тематиката Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg