Днешният ден в Русия - президентско обръщение и оставка на

...
Днешният ден в Русия - президентско обръщение и оставка на
Коментари Харесай

Путин започна трансформацията в държавния връх на Русия

Днешният ден в Русия - президентско послание и оставка на държавното управление и предложение за нов министър председател! В речта си Владимир Путин подчертава върху нуждата от поощряване на раждаемостта и смяна на Конституцията. Премиерът Дмитрий Медведев подаде оставката на държавното управление. За поста му беше препоръчан Михаил Мишустин.

Ден на политическите изненади в Москва - по този начин реагираха репортери на непознати медии в Русия. Това беше 16-ото годишно послание на Путин. Посланието е обичайно, само че за първи път се прави при започване на годината - с обяснението, че би трябвало да има време за осъществяване на поставените нови задания. Първата изненада беше, че президентът предложи прекачване на част от властта му на Народното събрание. Речта беше последвана от оставката на Медведев - изненада към този момент единствено от позиция на действителността до през вчерашния ден. Президентът я одобри и назначи Медведев за собствен заместител отпред на Съвета за сигурност към Кремъл. Третата изненада е изборът на Путин за нов министър председател.

 Правителството на Русия подаде оставка Правителството на Русия подаде оставка
Правителството на Русия подаде оставка - единствено час откакто президентът Владимир Путин направи обичайното си послание към Народното събрание. В него той с...

Час и 10 минути - толкоз продължи обръщението на Владимир Путин към Парламента. И едно от главните послания в него бяха промени в конституцията. Крайната цел е Народното събрание да има повече пълномощия от президента при назначението на министър-председателя и министрите. За промените Путин ще се допита до народа.
Владимир Путин, президент на Русия: Отчитайки, че препоръчаните нововъведения се отнасят до основни промени в политическата система - работата на изпълнителната, законодателната и правосъдната власт - считам за належащо да се организира гласоподаване от жителите на страната.
Според Путин обаче, ролята на президента като цяло не трябва да се трансформира.
Владимир Путин, президент на Русия: Русия би трябвало да остане мощна президентска република. Затова абсолютно би трябвало да се резервира правото на президента да дефинира дилемите и целите на държавното управление, да отстранява от служба премиера, заместниците му и министрите.
" Никого не застрашаваме и не се опитваме да постановяваме на никого волята си ", заявява още Путин по адрес на интернационалната публика. Въпреки, че за първи път в историята на ракетно-ядрените оръжия Русия е догонвана от всички в тази област.

Президентът заложи като приоритет до края на мандата му през 2024 година показателят на раждаемостта да се усили до 1,7 от сегашните 1,5. " Съдбата на Русия зависи от това ", изясни Путин.

Премиерът Дмитрий Медведев разгласи, че подава оставка.
Дмитрий Медведев, министър-председател на Русия в оставка: В тези условия допускам, че би било вярно, в сходство с конституцията, държавното управление на Руската федерация в този състав да подаде оставка.
Путин съвсем незабавно тушира всички спекулации за това кой ще е идващият министър председател и - следващата изненада - номинира дългогодишния шеф на Федералната данъчна работа Михаил Мишустин. Парламентът ще разиска кандидатурата на следващия ден. Засега без отговор остава въпросът какво планува за личното си политическо бъдеще Путин, когато след 4 години ще би трябвало да освободи поста в Кремъл.
 Путин предложи шефа на Федералната данъчна работа Михаил Мишустин за министър председател Путин предложи шефа на Федералната данъчна работа Михаил Мишустин за министър председател
Владимир Путин предложи на ръководителя на Федералната данъчна работа Михаил Мишустин да поеме поста на министър-председател, оповестява пресслужбата на...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР