Днешният ден ще бъде предимно слънчев, с временни увеличения на

...
Днешният ден ще бъде предимно слънчев, с временни увеличения на
Коментари Харесай

От 26 до 31 градуса днес, следобед се очакват превалявания

Днешният ден ще бъде най-вече безоблачен, с краткотрайни нараствания на облачността. Главно в следобедните часове прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология п е за превалявания и гръмотевици в Централна и Източна България и в планините на Западна България.

Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад.

Максимални температури ще са сред 26° и 31°, за София тя ще е към 26°. Над столицата ще е облачно, само че няма да вали, съгласно прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология при Българска академия на науките. Възможно е да превали над София област. Валежи с гръмотевици се чакат над областите Варна, Велико Търново, Шумен, Русе, Силистра, Сливен, Стара Загора и Кърджали.

Над планините ще има краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни в следобедните часове. На доста места ще превали и прегърми. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 20°, на 2000 метра – към 13°.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево, денем - с краткотрайни нараствания на облачността и в следобедните часове на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са 28-31°. Температурата на морската вода е 23-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Почивните дни също ще бъдат дъждовни. Валежи се чакат всеки ден до 26-и, демонстрира 7-дневната прогноза на Национален институт по метеорология и хидрология.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР