Днешният ден на мобилизация в Португалия, организиран от потребители в

...
Днешният ден на мобилизация в Португалия, организиран от потребители в
Коментари Харесай

Португалски жълти жилетки блокираха кръстовища

Днешният ден на готовност в Португалия, проведен от консуматори в интернет, които са въодушевени от придвижването на "жълтите жилетки " във Франция, провокира леки разстройства в пътния трафик при входа на някои огромни градове в страната, съобщи Франс прес.

Около 15 групи в обществените мрежи заплашваха "да блокират Португалия " с апел за присъединяване в към 70 демонстрации, шествия и блокирания на пътни артерии в днешния ден.

Полицията заяви, че чака всеобща готовност и разпредели голям брой свои чиновници по разнообразни пътни възли или мостове, да вземем за пример моста "25 април " в Лисабон.

Движението в тази огромна входна точка в столицата протича обикновено. Събрали са се няколко десетки протестиращи с жълти светлоотразителни жилетки, които са осезаемо по-малобройни от силите на реда.

Около 50 мирни стачкуващи обаче блокираха един от достъпите до площад "Маркеш де Помбал " при остарелия град на Лисабон.

"Народът в деяние против корупцията " гласеше надписът на един транспарант. Тези "жълти жилетки ", които споделят, че са въодушевени от събитията от последните седмици във Франция, желаят "да бъде чуто изпитваното в цяла Португалия неодобрение ", се споделя в изказване на една от организиращите групи.

В северната част на Португалия бяха блокирани достъпи до градовете Порту и Брага от групи от по няколко десетки стачкуващи. В Брага е имало леки произшествия сред протестиращи и водачи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР