Днешният ден е специален за Радостин Станев. Той празнува 47-и

...
Днешният ден е специален за Радостин Станев. Той празнува 47-и
Коментари Харесай

Рожденикът Радо Станев се завръща на стадион Спартак

Днешният ден е специфичен за Радостин Станев. Той чества 47-и рожден ден и се завръща се на родния си стадион, въпреки и като противник на родния му и обичан Спартак, който ще изиграе първия си мач в елита след пауза от 13 години.

Всъщност Радо Станев е един от тези, които са с съществена заслуга през днешния ден Спартак да има реновиран стадион. След неговите старания, както и тези на другите от остарялото управление в лицето на Стефан Калименов, Борислав Георгиев, Мартин Зафиров и Тодор Стойков и, несъмнено, на почитателите на Спартак, клубът си върна базата и своите парцели.

Битката за Спартак започнаха почитателите, като техен представител беше Калименов, а Радо Станев се ангажира да сплоти спартаклийската общественост и вкара в управлението всички хора, които помогнаха на Спартак. Впоследствие с поддръжката на страната, Община Варна и ресурса и опциите на новите притежатели Асен Миланов и Павлин Николов стадионът се трансформира в съвременно оборудване.

Скоро ремонтните действия ще приключат с монтиране на електрическо осветяване и слагане на електронно табло и стадион „ Спартак “ ще придобие приключен тип. Такъв, какъвто наподобява на тим като Спартак, подобен, какъвто Спартак заслужава и подобен, който ще приема от ден на ден и повече симпатизанти на клуба.

Любопитно е, че по концепция на Станев е построена и новата естрада от страната. Първоначално тогавашният министър на спорта Красен Кралев е възнамерявал да направи главен ремонт на старите съблекални, само че на среща в Министерството на спорта Радо взел химикал и му начертал на лист по какъв начин би изглеждала една бъдеща естрада на мястото на остарялата вишка. Кралев приел предлагането и го създал, а останалото, както се споделя, е история...

Днес след 18,30 часа Радо ще е от другата страна на барикадата, само че той си остава същински спартаклия и постоянно ще продължава да носи своя Спартак в себе си. „ Вълнувам се, че ще още веднъж ще стъпя на тои заветен за мен стадион. Щастлив съм, че Спартак още веднъж е при майсторите, там където му е мястото, и желая да кажа, че без многочислените ни и правилни почитатели този освежен наш дом и този тим на Спартак нямаше да го има. Благодаря на Асен Миланов и Павлин Николов за всичко, което направиха и вършат за нашия Спартак “, съобщи за „ Петел “ рожденикът Станев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР