„Днешният ден е много показателен – трагедия за управляващата коалиция,

...
„Днешният ден е много показателен – трагедия за управляващата коалиция,
Коментари Харесай

Румен Гечев: Управляващите не идват на работа

„ Днешният ден е доста индикативен – покруса за ръководещата коалиция, не могат да си съберат хората, хванали са се за гушите. Да си отиват “.

Това разяснява националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Румен Гечев пред публицисти в Народното събрание във връзка провалилия се кворум в Народното събрание. Той акцентира, че болшинството в Народно събрание би трябвало да обезпечи кворум на съвещанията. „ Те не идват на работа, очевидно имат непреодолими жестоки несъгласия вътре в обединението, за което ние прeдупреждаваме от дълго време “, добави той.

Проф. Гечев съобщи, че Българска социалистическа партия е изрично срещу този метод на приемане на бюджета, който е абсурден и неевропейски, тъй като другите страни от Европейски Съюз, от лятото разискват плановете си за бюджет. „ А тук, в България, държавното управление оня ден - на 29 октомври, с изключително съвещание в неделя, приема и внася бюджета в Народното събрание, след което, желае да претупа безусловно за една седмица бюджет за 45 милиарда лева и да прокара това, което е заложено в него, без да се вслуша в рекомендациите на опозицията “, сподели още националният представител.

По неговите думи през вчерашния ден сме били очевидци на нещо неповторимо – три комисии по едно и също време, за първи път в практиката на Европа, преглеждат бюджета на страната си за 2 часа и половина. „ Това обикновено ли е? Ние сме изрично срещу някои от измененията, които те желаят да вършат и да товарят българските жители и най-бедните пластове с нови налози “, добави проф. Гечев.

Според него ръководещите нарушават предизборните си обещания и личната си управническа стратегия. „ Те се кълняха, че няма да трансформират налози. Вместо да трансформират налозите, които да са в интерес на междинната класа и по-бедните българи, те подвигат налозите на най-бедните “, разяснява още той.

Депутатът от левицата изясни, че „ Българска социалистическа партия за България “ няма да влезе в зала, до момента в който не понесе политическа отговорност индивидът от държавното управление, който обиди най-беззащитните – майките на деца с увреждания. „ Ако той не подаде оставка, би трябвало да подаде оставка Борисов и цялото държавно управление, тъй като явно не са за на никое място “, безапелационен е той. Проф. Гечев акцентира, че Българска социалистическа партия не бойкотира нищо. „ Внесли сме и различен бюджет. На икономическа комисия, от Българска социалистическа партия се изказахме, предложихме го и никой от партия ГЕРБ не се изрече – никой не сподели на бялото черно. Слушаха чинно и най-после поддържаха бюджет, който самите те се срамят да защитят “, сподели още проф. Румен Гечев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР