Днешният ден, 4 май 2022 г., ще остане в историята

...
Днешният ден, 4 май 2022 г., ще остане в историята
Коментари Харесай

Позорен ден в историята на България и на БСП

Днешният ден, 4 май 2022 година, ще остане в историята с противоречащото на националните ползи и националната сигурност на страната ни  решение на Народното събрание да даде мандат на Министерския съвет да приложи ограничения за оказване, отвън филантропична помощ, на финансова такава и за ремонт на  украинска военна техника във военните предприятия в България. Цитираните две ограничения значат директна поддръжка на Украйна и въоръжените и сили във войната с Русия или взимане на страна, еднакво на присъединяване във войната.

Преди да вземат това решение депутатите би трябвало да прочетат някои страници от българската история и да си вземат поука от прочетеното.

Известно е, че през Втората международна война България, която се е включила се към Тристранния съюз на Германия, Италия и Япония, афишира война на Америка и Англия, с жестоки последствия за страната ни от бомбардировки над българските градове, само че не афишира война на Съветския съюз. България обаче зарежда немската войска с облекло, селскостопански артикули и други първични материали. С една дума подкрепя немската военна машина. Само на това съображение Съветския съюз би могъл да разгласи война на Българя, само че не го прави. И въпреки всичко неколкократно насочва предизвестия към българското държавно управление.

На 17 април 1944 година руското държавно управление насочва вербална нота до българското държавно управление, в която стачкува за това, че българските пристанища във Варна и Бургас и българските летища са станали бази на немските военни сили за дейности против Съветския съюз. В нотата се упорства да се приключи потреблението на българската територия от хитлеристка Германия против Съветския съюз.

На 28 април руското държавно управление насочва втора нота, в която повдига въпроса за помощта, която България оказва във военно отношение на България. Българското държавно управление дава отговор уклончиво.

На 23 юни министърът на външните работи Първан Драганов в държавно управление на Иван Багрянов, след посещаване в гр. Варна рапортува на регентите в наличието на министър-председателя, че пристанището е имало " цяла гора от мачти " - към 60 немски кораба и цяло ято хидроплани, някои в развой на ремонт, други още в градеж. Богдан Филов пита, дали не могат да бъдат укрити, на което министърът дава отговор негативно.

На 5 септември към 19 ч. руското държавно управление с нота до българското държавно управление афишира война на Царство България. В нотата са споделя, че България е оказвала повече от три години помощ на Германия във войната със Съветския съюз и продължава да прави това, което значи, че на процедура България е в положение на война със Съветския съюз. В тази връзка, продължава нотата, от днешната дата и Съветския съюз към този момент е във положение на война с България.

С една дума, ясно и просто, " военно-техническата " и друга невоенна помощ, която България е оказвала и продължава да оказва на Германия, значи,че България е била в положение на война със Съветския съюз, без значение че не е предоставяла свои оръжия. И ремонтирането на украинска военна техника и финансова помощ на режима на Зеленски по същия метод дава съображение на Русия, в случай че реши, да съобщи, че България е в положение на война с Русия.

Днешната дата ще се впише и като позорна страница в историята на Социалистическата партия, с чието утвърждение беше взето това решение. Решението бе подкрепено в изказване от правилния съмишленик на Корнелия Нинова Кристиян Вигенин, някогашният външен министър от служебното държавно управление на Пламен Орешарски, който беше един от първите видни европейски политици, който посети Киев незабавно след подкрепения от Вашингтон прелом от 2014 година и по този метод легитимира поелото властта проамериканско и антируско държавно управление. Всякакво показване на тази поддръжка като умно решение, тъй като по този метод се предотвратявало изпращането на оръжия за Украйна, което било „ алена линия “, е езуитско. Защото в случай че Корнелия Нинова беше декларирала, че ремонтът на украинска военна техника, която да бъде употребена във войната, на процедура не се разграничава от изпращането на наши оръжия и беше заплашила, че и при такова решение ще напусне обединението, господата Петков и Василев щяха да правят отстъпка, тъй като едни нови избори щяха да ги изхвърлят от ръководството. Но тя не го направи, тъй като и харесва да е във властта и по този начин да гради престиж и укрепва позициите си като водач на социалистическата партия.

С водач, който слага персоналните си упоритости над националния интерес и ползите на партията, Българска социалистическа партия ще продължи да агонизира и да губи избори.

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, като опция срещу блокиране във Facebook:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР