Днешните присъди на съда в Минск срещу Алес Беляцки, Валентин

...
Днешните присъди на съда в Минск срещу Алес Беляцки, Валентин
Коментари Харесай

ЕС отхвърля присъдите на Минск срещу Алес Беляцки и други представители на беларуската опозиция

Днешните присъди на съда в Минск против Алес Беляцки, Валентин Стефанович и Владимир Лабкович са по политически стимулирани обвинявания. Това се показва в изказване на висшия представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Европейски Съюз осъжда допустимо най-решително делата против тях, които дефинира като " подправени " и като следващ отблъскващ образец за опитите на режима на непризнатия от Европейски Съюз президент на Беларус да накара да замлъкнат тези, които се изправят в отбрана на човешките права и главните свободи на хората в страната. Лукашенко няма да успее " декларира Борел. " Техният вик за независимост е мощен, даже зад решетките " ", прибавя той.

Европейски Съюз приканва за неотложно и абсолютно освобождение на над 1450 политически пандизчии в Беларус, преследвани за това, че се осмеляват да се опълчват на нарушаванията на човешките права в страната и на войната, подхваната от Русия против Украйна и ролята на Минск, отбелязва Борел. Той напомня, че при приемането на Нобелова премия за мир Беляцки съобщи, че тези, които най-вече ценят свободата, постоянно биват лишавани от нея. Европейски Съюз ще продължи да поддържа всички, които самоуверено се борят Беларус да бъде суверенна, свободна, демократична, безвредна и просперираща страна ", се показва в изказването.

По-рано през днешния ден представител на Борел дефинира присъдите като част от репресиите на противозаконния режим на Лукашенко против политически съперници, самостоятелни гласове, гражданското общество, бранители на човешките прави и медии. " Поддържаме беларуския народ и гражданското общество в страната ", уточни той.

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола  Роберта Мецола Роберта Мецола е роден на 18 януари 1979 година, в Сейнт Джулианс, Малта. Тя е третата жена съобщи, че е възмутена от присъдите, които дефинира като " засегнатост за правораздаването ". Тя прикани наказаните през днешния ден да бъдат освободени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР