Днешните поколения сме в дълг към вас и сме признателни,

...
Днешните поколения сме в дълг към вас и сме признателни,
Коментари Харесай

Президентът удостои ветерани от Втората световна война с Почетен знак

Днешните генерации сме в дълг към вас и сме признателни, че продължавате да носите в себе си искрата на патриотизма , всеотдайността и непоколебимата увереност да отстоявате до дъно свободата и България, заяви Българска национална телевизия.

Това съобщи президентът Румен Радев на гала в Гербовата зала на " Дондуков " 2, където удостои Съюза на ветераните от войните на България с Почетен знак на Президента. Отличието беше връчено за героизма и жертвоготовността при осъществяването на дълга към отечеството, за родолюбивата активност, приноса на съюза към военно-патриотичното образование и отстояването на българските воински обичаи. В церемонията взе участие и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Румен Радев добави, че той е знак на респект и към близо 12 000 българи, оставили костите си по бойните полета в отбрана на отечеството, на мира и на човечеството. Президентът пожела на българските ветерани да запазят силата и несломимия си дух и воля, и да бъдат пример за национализъм на младите поколенията.

" Имаме потребност от вас. Вие сте нашата жива памет, нашата жива съвест ", акцентира Румен Радев.

Председателят на Съюза на ветераните от войните доцент доктор Иван Сечанов благодари за полученото отличие.

По думите му, колкото и малко да са останалите ветерани от Втората международна война у нас, те ще създадат всичко допустимо да изпълнят до края на живота си отговорностите, които са поели още от младини: да се борят за България и да предават своите познания и опит на младите генерации.

След церемонията, по време на среща с президента, представителите на Съюза на ветераните от войните откроиха част от проблемите, пред които са изправени. Доц. доктор Софи Пинкас прикани за откриването на държавен приют, който да поеме грижите за пенсионираните военнослужещи, ветераните, военноинвалидите и военнопострадалите.

Представителите на Съюза на ветераните от войните на България удостоиха президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова с юбилеен орден " 75 години от успеха над фашизма ", който се връчва на български и задгранични жители с принос за отбелязване на годишнината и реализирани триумфи за военно-патриотичното образование.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР