Днешните поколения сме в дълг към българските ветерани от Втората

...
Днешните поколения сме в дълг към българските ветерани от Втората
Коментари Харесай

Радев: Българските ветерани от Втората световна война продължават да носят в себе си искрата на патриотизма

" Днешните генерации сме в дълг към българските ветерани от Втората международна война и сме признателни, че не престават да носят в себе си искрата на патриотизма, всеотдайността и непоколебимата увереност да отстояват до дъно свободата и България. За мен беше чест да удостоя Съюза на ветераните от войните на България с Почетен знак на Президента за героизма и жертвоготовността при осъществяването на дълга към Отечеството, за родолюбивата активност и приноса на съюза към военно-патриотичното образование и отстояването на българските воински обичаи ". Това написа президентът Румен Радев в профила си във фейсбук.

" Връченият Почетен знак на президента е израз и на признателността на цялото ни общество към себеотдайността, жертвоготовността и патриотизма на хилядите българи, които починаха във Втората международна война в отбрана на Отечеството, мира и човечеството. На българските ветерани поисквам да запазят силата и несломимия си дух и да бъдат пример за национализъм на младите поколенията ", означи президентът.

" Социалните грижи за българските ветерани изискват минимални средства на фона на разноските в страната, само че имат голямо значение за самоуважението ни като нация. Наш дълг е да се грижим за хората, които са нашата жива памет и съвест и това е отговорност на страната ", написа още Радев.
https://www.facebook.com/President.bg/posts/2858380227812716
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР