Днешната церемония е израз на признателност и на високата оценка

...
Днешната церемония е израз на признателност и на високата оценка
Коментари Харесай

Радев закичи Херо Мустафа с „Мадарски конник“

Днешната гала е израз на благодарност и на високата оценка за всеотдайната работа и безспорния персонален принос на дипломат Херо Мустафа за развиване на стратегическото партньорство сред България и Съединени американски щати. И отсега нататък ще разчитаме на Съединени американски щати за рационализация на въоръжените сили и подсилване на отбранителните качества на българската войска като резистентен поръчител за националната сигурност. Това съобщи президентът Румен Радев по време на церемонията, на която връчи медал „ Мадарски конник ” първа степен на посланика на Съединените щати у нас.
Държавното отличие беше връчено за огромните заслуги на дипломата за задълбочаването на стратегическото партньорство сред България и Съединени американски щати, както и за разширението на двустранното съдействие в областите от съвместен интерес, написа Dnes.bg.

Радев акцентира, че по време на мандата на Мустафа са реализирани съответни резултати и са подписани съответни съглашения в разнообразни сфери – сигурност и обрана, научно-техническо съдействие и други

Според него съдействието в областта на енергетиката се е наложило като значим дирек. “Искам още един път да изразя признателност към дипломат Мустафа и нашите американски съдружници за оказаната поддръжка, когато бяхме изправени пред опасността от спиране на газовите доставки ”, сподели президентът Румен Радев.

Държавният глава акцентира, че във фокуса на взаимна активност сред Съединени американски щати и България са били върховенството на правото, битката с тероризма, битката с корупцията. Радев сподели, че още от първия ден Мустафа е работила интензивно, с цел да усъвършенства партньорските връзки сред България и Съединени американски щати.

“С вашия сполучлив мандат оставяте зад тила си една значима страница. Вярвам, че ще продължите да носите България в себе си ”, сподели Радев.

Херо Мустафа сподели, че за нея е огромна чест да бъде устроена с медал “Мадарски конник ”. “Приемам го като удостоверение за сполучливото ни съдействие и знак за дълбокия и дълготраен съюз сред нашите две страни. Връзката сред Съединени американски щати и България е здрава и двете страни работят, с цел да я създадат по-силна. ”, уточни тя.

Мустафа акцентира, че България е значим съдружник в НАТО.

“САЩ поддържат България за диверсификация на енергийния бранш. Диверсификацията е доста значима за България ”, сподели тя и поздрави България за свършеното до момента във връзка с диверсификацията на източниците на природен газ и нуклеарна сила.

“САЩ поддържат България в битката с корупцията, само че същинската смяна може да пристигна единствено от вътрешната страна ”, безапелационна е тя.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР