Днешната среща в рамките на инициативата „Три морета“ е първа

...
Днешната среща в рамките на инициативата „Три морета“ е първа
Коментари Харесай

Президентът Радев: Инициативата „Три морета“ трябва да постигне съгласие за критериите, по които се определя значимостта на общите проекти

Днешната среща в границите на самодейността „Три морета“ е първа стъпка към поемането на съответни задължения за реализацията на общи планове. Очаквам за районната съгласуваност да способства и подписаното в Букурещ съглашение за съдействие за основаването на мрежа сред търговско-промишлените покои на страните от самодейността. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти през днешния ден в Букурещ, откакто взе участие в срещата на върха на самодейността „ Три морета “.

Инициативата „ Три морета “ би трябвало да реализира единодушие за критериите, по които се дефинира значимостта на взаимните планове и се обезпечава тяхното финансиране, акцентира в изявлението си на форума президентът Румен Радев. По думите на президента присъединяване на представители на толкоз високо равнище е залог за търсенето на на практика подходи за насърчаването на бизнеса, икономическото развиване и свързаността в района.

В срещата взеха присъединяване президентите и високопоставени представители на 12 страни, ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, министърът на енергетиката на Съединени американски щати Рик Пери, министърът на външните работи на Германия Хайко Маас и висши представители на Европейска банка за възобновяване и развиване и Световната банка.
 bx9o0861  bx9o0860  bx9o0857  a20i9998  a20i0038  a20i0031  a20i0029  a20i0021  a20i0008

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР