„Днешната среща не е цирк. Много съжалявам, че другите двама

...
„Днешната среща не е цирк. Много съжалявам, че другите двама
Коментари Харесай

ББР остава без надзор. Министър Петков уволни двача от членовете на надзора

„ Днешната среща не е цирк. Много скърбя, че другите двама члена не пристигнаха, тъй като това за мен е методът, по който прозрачността влиза във всички места, където би трябвало да отиде. Ако просто се подмени един контрол с различен в една затворена стая, това за мен е непрозрачно. Преди да се вземат такива решения и като част от ръководството, желая да въведа метод за бистрота и това е посредством публични разисквания “, отговори Петков на членовете на съвета Митко Симеонов и Велина Бурска, съгласно които днешата среща била цирк.

„ Това, че вашите сътрудници не пристигнаха може би ненапълно демонстрира къде се крие неналичието на бистрота “, загатна служебният министър на стопанската система.

Така на Петков се наложи да се срещне на четири очи с ръководителя на Надзорния съвет на ББР Стамен Янев.

„ Като че ли от една страна приказваме за банка с цялостен банков лиценз, а от друга приказваме за инструмент на страната, който следва да подкрепи дребния и междинен бизнес “, уточни Янев.

„ Причината за тази среща е натъкването ми на обстоятелството, че 8 клиента на банката са получили 946 млн. лв., приблизително всяка компания е получила над 100 млн. лв. заем “, съобщи икономическият министър.

Стамен Янев стартира да рапортува пред него, като заяви, че на 1/3 трета от съвещанията на надзора не е участвал поради лекуването си от Covid-19.

„ Приемам днешния ден като първа стъпка на запознаване на обществото с активността на ББР “, уточни той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР