Днешната програма на турнира в Синсинати определено няма да разочарова

...
Днешната програма на турнира в Синсинати определено няма да разочарова
Коментари Харесай

Три мача от 16 август, които не бива да пропускате


Днешната стратегия на шампионата в Синсинати несъмнено няма да разочарова почитателите, които чакат зрелищни конфликти. Вниманието ще е концентрирано най-много върху предстоящата с голям интерес борба на поколенията сред Серина Уилямс и Ема Радукану, само че има и два други мача, които несъмнено си заслужава да наблюдавате.

Ник Кирьос – Алехандро Давидович Фокина (Синсинати, трети мач на централния корт)

Ник Кирьос изигра доста мощен сезон на трева, след което придвижи положителната си форма на сверноамеринския хард. Световният №28 записа серия от девет следващи победи, като завоюва купата във Вашингтон и доближи до четвъртфинал на Мастърса в Монреал. Макар насъбраната отмалялост да оказа съществено въздействие върху играта му против Хуберт Хуркач, австралиецът има съществено учредения да чака с оптимизъм шампионата в Синсинати. Той доближи до финала през 2017, изгубен след оспорвана борба с Григор Димитров, като също така е отпадал след първия си мач единствено един път в досегашните си пет участия.

От своя страна Фокина надалеч не се любува толкоз на шампионатите на хард в Северна Америка. Той не съумя да запише победа в Монреал и Маями, а при миналогодишното си присъединяване в Синсинати отпадна още в първи кръг. Испанецът бе отстранен в първи кръг в девет от общо 20-те шампионата, в които е взел присъединяване през този сезон, като това е още една причина Кирьос да бъде считан за любимец преди дебютния конфликт посред им.

Серина Уилямс – Ема Радукану (Синсинати, четвърти мач на централния корт)

Сбогуването на Серина Уилямс с почитателите продължава в Синсинати, където още в първи кръг я чака съществено тестване – актуалната шампионка на US Open Ема Радукану. Победата е доста мечтана и от двете, защото Радукану не изживява добър сезон и има незабавна потребност от доза самочувствие преди Откритото състезание на Съединени американски щати, до момента в който Уилямс сигурно ще желае да завърши кариерата си по допустимо най-бляскавия метод. Предстоящият конфликт ще бъде първи и най-вероятно единствен сред двете.

Даниил Медведев – Ботик ван де Зандсхулп (Синсинати, пети мач на централния корт)

Лидерската позиция на Даниил Медведев в ранглистата е в сериозна заплаха, само че той сигурно няма да я съобщи без борба. За да отиде на US Open като №1 в света, руснакът би трябвало да стигне най-малко до четвъртфинал в Синсинати. Опонентът му във втори кръг е прочут – Ботик ван де Зандсхулп.

Досегашните мачове посред им са два. Миналата година нидерландецът изуми света на US Open, достигайки до четвъртфинала, където устремът му бе спрян точно от Медведев след 6-3, 6-0, 4-6, 7-5. Няколко месеца по-късно двамата премериха сили и в трети кръг на Australian Open, като руснакът още веднъж надви (6-4, 6-4, 6-2).

Миналата седмица в Монреал защитаващият купата Медведев отпадна във втори кръг след проваляне със 7-6(2), 4-6, 2-6 от Ник Кирьос, до момента в който Ван де Зандсхулп бе победен с 1-6, 2-6 от Камерън Нори на същата фаза.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР