Днешната дата е много оспорвана и през тези 30 години

...
Днешната дата е много оспорвана и през тези 30 години
Коментари Харесай

Да не забравяме времето на промените, призова Екатерина Михайлова

Днешната дата е доста оспорвана и през тези 30 години продължава да получава разнообразни оценки - от дворцов прелом до началото на свободат а.

Това съобщи Екатерина Михайлова, ръководител на Съюз на демократичните сили 2001-2002 година, на полемика във връзка 30-тата годишнина от началото на демократичните промени в България . Знакови лица от прехода се събраха на полемика във връзка 30-тата годишнина от началото на демократичните промени у нас, заяви БНР.
 Борисов: Последните 30 година са най-хубавото нещо в новата ни история
Борисов: Последните 30 година са най-хубавото нещо в новата ни история

По време на Прехода преминахме през редица компликации

Михайлова прикани да не забравяме времето на измененията, през които всички достижения са били сложни .

" Може да подлагаме на критика доста качеството на демокрацията, само че това, което се случи в първите години, още по времето на по този начин наречената кръгла маса, първата смяна на конституцията от 90 година, по-късно конституцията от 91-ва година, законите - първите, които се одобриха, в действителност дадоха това, което постави началото ", сподели Михайлова.
 Радев уточни аргументите, тласнали България към материална и духовна беднотия
Радев уточни аргументите, тласнали България към материална и духовна беднотия

Преди 30 години България пое с възторг по нов път. Надеждата за по-добър живот обаче се сблъска с дълбоки обществено-икономически разтърсвания

По думите й този интервал даде политическата независимост, правото да имаме свободни избори, правото да имаме многопартийна политическа система, независимост на изразяването и независимост на словото.

Всеки от нас има друго чувство и гледа от друга вероятност на този ден и това е обикновено. Носим отговорност пред младежите да им кажем каква е била истината, сподели Торстен Гайтлер, началник на бюрото на фондация " Конрад Аденауер в България ".
 Навършват се 30 година от рухването на тоталитарния режим на Тодор Живков
Навършват се 30 година от рухването на тоталитарния режим на Тодор Живков

Днешната дата се приема като начало на прехода...

По думите на Веселин Методиев няма да бъдат забравени личностите на прехода, които са имали кураж, които са били поредни, които са можели за тези години да се развиват. Според него днешният ден е ден на равносметка.

" Свободата се брани всеки ден . Не го знаехме тогава, знаем го в този момент, демокрацията се отстоява всеки ден . Отсреща против тебе стои човешка безочливост, ти се биеш с нея . Тази безочливост има разнообразни лица, има и леви лица, и десни лица, има комунистически и антикомунистически ".

Организатори на форума бяха фондация " Конрад Аденауер " и Националният юношески клуб към " Демократи за мощна България ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР