Днес зеленият коридор за евакуация на цивилни в Мариупол най-накрая

...
Днес зеленият коридор за евакуация на цивилни в Мариупол най-накрая
Коментари Харесай

Започна евакуация от Мариупол

Днес " зеленият кулоар " за евакуация на цивилни в Мариупол най-сетне проработи сполучливо, осведоми съветската редакция на Би Би Си, като се базира на украински медии.

Според съветника на кмета на Мариупол Петр Андрюшченко повече от 50 персонални автомобила към този момент са съумели да изоставен града.

" Към 13:00 часа локално време (съвпада с българското) имаме фактически удостоверение за фактическото съблюдаване на режима на тишина в посока на филантропичния кулоар за частен превоз по маршрута Мариупол (изход към с. Мелекино - с. Портовское - с. Мангуш - Бердянск - Запорожие)... Към момента прекосяването на контролно-пропускателни пунктове не основава проблеми ", сподели Андрюшченко.

Той акцентира, че локалните управляващи не могат публично да подсигуряват сигурността по посока на този кулоар.

" Но това е единственият кулоар, който има публично утвърждение и действително работи през днешния ден ", добави служителят.

През последните няколко дни Мариупол остана на практика блокиран както за евакуация, по този начин и за приемане на филантропични товари.
 Руската инвазия се задъхва
Руската инвазия се задъхва

Експерти считат, че се е разпаднал митът за непобедимата съветска войска

Украйна упрекна Русия, че непрестанно нарушава режима на тишина и обстрелва филантропичните коридори. Руското министерство на защитата твърди, че евакуацията е била възпрепятствана от " националистически военни формирования " на Украйна.

Междувременно по-рано денем стана ясно, че Крим и Донбас са свързани към този момент със с ухопътен кулоар в " , пишат съветските медии, като се базират на непрекъснатия представител на Република Крим при съветския президент и заместител министър-председател на кримското държавно управление Георги Мурадов.

" Под надзор е взета автомагистралата от Крим до Мариупол ", сподели Мурадов пред РИА Новости.

Според Мурадов, автомагистралата може да се употребява за доставка на филантропични артикули за популацията на освободените региони на Донецката национална република и до момента в който текат сраженията с украинските националисти.
 Лекари без граници: Ситуацията в обсадения Мариупол се трансформира в невъобразима покруса
Лекари без граници: Ситуацията в обсадения Мариупол се трансформира в невъобразима покруса

Обсадите са средновековна процедура, която е неразрешена от актуалните правила на войната с основателна причина

Няма да има евакуация от област Суми в понеделник , удостовери ръководителят на регионалната администрация на Сумска област Дмитрий Живицки.

Украинският общоприет щаб оповестява на утринния си брифинг, че през последните 24 часа са свалени четири самолета и " три хеликоптера и безпилотни летателни апарата " на руснаците.

Що се отнася до общата обстановка на фронтовете, Генералният щаб на украинските въоръжени сили написа, че в нея не е настъпила основна смяна .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР