Днес застудяването продължи - максималните температури бяха между 7 и

...
Днес застудяването продължи - максималните температури бяха между 7 и
Коментари Харесай

Дъждът спира в понеделник

Днес захлаждането продължи - оптималните температури бяха сред 7 и 18 градуса. Имаше и превалявания, а тук-там беше и към момента много прохладно – в Пазарджик поривите на северозападния вятър доближиха близко 80 км/ч. През идващото денонмощие вятърът ще отслабне.

В Северна България още при започване на нощта преваляванията ще спрат, а на юг чак след среднощ. Утре преди обяд над по-голямата част от страната ще е най-вече слънчево. Сутрешните температури ще са сред минус 1° и плюс 4°, а оптималните за деня ще са сред 10° и 15°. След обяд над Югозападна България още веднъж ще се заоблачи и на обособени места ще превали слаб дъжд, в планините – сняг.

Над планините облачността ще е по-често забележителна, в масивите от Западна България със слаби превалявания, като границата сред дъжд и сняг ще е на към 1000 метра надморска височина. Ще духа сдържан, по билата и мощен вятър от запад-северозапад.

Облачно и с валежи ще е над Средиземноморието, на Апенините и южната част от Балканите. Ветровито и с превалявания от дъжд, тук-там обилни ще е в огромна част от Западна Европа. Над централните региони от континента ще е без превалявания, само че ще е по-студено от нормалното.

У нас във вторник преди обяд към момента на обособени места в Южна България ще има слаби превалявания от дъжд. В сряда ще е най-вече слънчево и дневните температури ще се покачат с 4-5 градуса. В четвъртък още веднъж ще превали и прегърми, само че в петък ще е слънчево и по-топло.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР