Днес заседава Временна комисия за установяване на факти и обстоятелства

...
Днес заседава Временна комисия за установяване на факти и обстоятелства
Коментари Харесай

НА ЖИВО Комисията Магнитски изслушва Янаки Стоилов и Димит...

Днес заседава Временна комисия за определяне на обстоятелства и условия по отношение на дейностите и бездействията на способените български органи във връзка наложените на 2 юни 2021 година наказания на български физически и юридически лица от Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединени американски щати на съображение Глобалния закон `Магнитски " за отговорност при нарушение на човешки права.

Гуверньорът на националната банка би трябвало да даде информация за обсега и степента на влияние на глобите, наложени на български физически и юридически лица по световния закон " Магнтиски " върху българската банкова система, както и за ограниченията, които Българска народна банка е подхванало за ограничение на отрицателните им проявления.

Министър Янаки Стоилов ще бъде изслушан за нужните законодателни промени за ограничение на отрицателните проявления, наложени на български физически и юридически лица на глобите по световния закон върху българската финансова и икономическа система.

Преди седмица служебният министър на финансите Асен Василев предизвести, че има възможност да има спомагателни наказания по закона „ Магнитски “, т.е. още лица, включени в листата.

Ето и реда на чуванията:

1. Изслушване на шефа на Българска народна банка Димитър Радев по отношение на даване на информация за обсега и степента на влияние на глобите, наложени на български физически и юридически лица по световния закон " Магнтиски " върху българската банкова система, както и за ограниченията, които Българска народна банка е подхванало за ограничение на отрицателните им проявления.

2. Изслушване на министъра на правораздаването Янаки Стоилов по отношение на нужните законодателни промени за ограничение на отрицателните проявления, наложени на български физически и юридически лица на глобите по световния закон " Магнитски " върху българската финансова и икономическа система.

3. Разни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР