Днес започва тридневното посещение на американския вицепрезидент Камала Харис в

...
Днес започва тридневното посещение на американския вицепрезидент Камала Харис в
Коментари Харесай

Камала Харис е на посещение в Европа от днес

Днес стартира тридневното посещаване на американския вицепрезидент Камала Харис в Европа, до момента в който Съединени американски щати и техните съдружници от НАТО пробват да намерят метод да оказват помощ на Украйна да се отбрани, само че без да бъдат въвлечени в огромна война против Русия, съобщи „ Ню Йорк Таймс “.

Белият дом разгласи за пътуването на Харис до Полша и Румъния предходната седмица, по времето, в което държавният секретар Антъни Блинкън беше в Европа.

Страните от НАТО изпращат противотанкови ракети, ракети земя-въздух, оръжия с гневни темпове от началото на съветската инвазия на 24 февруари. това е рисковано, тъй като и сходни доставки евентуално ще се преглеждат от Кремъл като не толкоз прикрита интервенция във войната. Когато президентът Владимир Путин разгласи началото на своята „ специфична военна интервенция “, предизвести страните да не се месят, тъй като Русия може да реагира.

Членовете на НАТО към този момент отхвърлиха опцията за директна интервенция против съветските сили, в това число посредством налагане на неразрешена за полети зона над Украйна. Те към момента обмислят дали да изпратят изтребители от руската ера в страната, както изиска президентът Володимир Зеленски. Съединени американски щати и Полша обаче нямат консенсус по какъв начин да се случи това.

Вчера външното министерство на Полша съобщи, че страната е подготвена да разположи свои самолети МиГ-29 от руската епоха във въздушна база на Съединени американски щати в Германия и прикани притежателите на други такива летателни апарати в границите на Алианса също да го създадат.

Виктория Нуланд, зам.-държавен секретар на Съединени американски щати по политическите въпроси, сподели пред депутати по време на чуване за Украйна, че предлагането на Полша я е хванало неподготвена. Пентагонът пък съобщи, че то не е „ издържано “.

Харис възнамерява да разиска „ сигурността, икономическата и филантропичната помощ “ за Украйна с водачите на Полша и Украйна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР