Днес започва Световното първенство по борба в неолимпийските категории за

...
Днес започва Световното първенство по борба в неолимпийските категории за
Коментари Харесай

НА ЖИВО от Тирана: Двама българи отпаднаха, Амаев се надява на репешаж

Днес стартира Световното състезание по битка в неолимпийските категории за мъже и дами. То ще се организира в Тирана, а читателите на ТОПСПОРТ ще имате опция да следите по какъв начин се показват българите в действително време. 

В понеделник са битките от класическия жанр. Имаме представители в три от четирите категории. При 63-килограмовите излиза Абу-Муслим Амаев, а при 72-килограмовите - Иво Илиев. Росиан Дермански е в категория до 82 кг. Амаев стартира от осминафинал, а другите двама от квалификационен кръг. 

От 11:30 часа българско време стартират квалификациите в четирите категории на класическия жанр - 55, 63, 72 и 82 кг. От 19:00 часа са полуфиналите, а на следващия ден вечер ще се изиграят финалите. 

ЕТО КАК съдебна експертиза ПРЕДСТАВЯТ БЪЛГАРИТЕ: 

72 КГ, КВАЛИФИКАЦИЯ: ИВО ИЛИЕВ - МИКИТА МУРАШКА (НЕУТРАЛЕН АТЛЕТ) 1:10

Схватката стартира отлично за нашето момче, тъй като противникът му беше свален в сутерен, а Илиев поведе с 1:0. За страдание, Иво не съумя да се възползва от своето преимущество и да дръпне в точките. Точно противоположното - Мурашка обърна до 3:1 в своя изгода, с цел да пристигна почивката.
 Снимка 688679
Източник:
 Снимка 688677
Източник:

През втората част българинът опита да натисне и да обърне развоя на събитията. Но този път той беше в сутерен, а неутралният спортист поведе с 4:1. Жалко, доста тъпо, тъй като по-късно битката на Микита потръгна още повече и с 10:1, 1:24 минути преди края на срещата, той завоюва с механически туш. Иво Илиев може да съжалява, че битката се разви по този начин... Друга неприятна вест е, че Мурашка отпадна още на осминафинал и по този начин Иво няма късмет за репешаж. 
 Снимка 688676
Източник:

82 КГ, КВАЛИФИКАЦИЯ: РОСИАН ДЕРМАНСКИ - ИСЛАМ АЛИЕВ (НЕУТРАЛЕН АТЛЕТ) 1:3

Германски също имаше за противник безпристрастен спортист. Неговата битка протече извънредно тактически и би трябвало доста да съжаляваме, че не я завоюва. Защото го заслужаваше...
 Снимка 688674
Източник:

Алиев поведе с 1:0, а няколко по-късно резултатът стана 2:0 за него, тъй като българинът беше подложен в сутерен. За благополучие се измъкна от неприятната обстановка без да даде нови точки. Така приключи първата част.
 Снимка 688673
Източник:

След почивката Росиан натисна и потегли в офанзива. Даде всичко от себе си, въодушевен и от своя треньор Сослан Фарниев. И от Олимпийския ни първенец Семен Новиков, който беше в ролята на асистент треньор. Щабът ни изиска челиндж за нарушаване на разпоредбите в последните секунди. Но той беше изгубен и по този начин крайният резултат стана 3:1 за противника на българина. Алиев отпадна на четвъртфинал и не издърпа Дермански на репешаж. 
 Снимка 688672
Източник:

63 КГ, ОСМИНАФИНАЛ: АБУ-МУСЛИМ АМАЕВ - НИХАТ МАМЕДЛИ (АЗЕРБАЙДЖАН) 2:4 И ТУШ

За страдание, Амаев също загуби още първата си битка на Световното в Тирана. Определено може да се сърди единствено на себе си... Нашият спортист водеше с 1:0 до почивката, откакто противникът му беше свален от съдията в сутерен. Срещата беше като шахматна и щеше да победи този с по-малко неточности. 

Мамедли обърна до 2:1 в своя изгода, след което имаше потребност от лекарска помощ, поради проблем с веждата си. Нов късмет се откри пред Абу-Муслим - 2:2 и още веднъж съперникът му лежащ по стомах на тепиха в сутерен. Но Амаев отново не се възползва. Точно противоположното - Нихат потегли в офанзива, поведе с 4:2, а по-късно, за голямо наше страдание, 12 секунди преди края съумя да тушира нашия представител.  

АНГЕЛ ДОМУСЧИЕВ , делегат на ТОПСПОРТ в Тирана, Албания 
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР