Днес започва свещеният за мюсюлманите месец Рамазан, който ще продължи

...
Днес започва свещеният за мюсюлманите месец Рамазан, който ще продължи
Коментари Харесай

Започва свещеният за мюсюлманите месец Разамазан |

Днес стартира свещеният за мюсюлманите месец Рамазан, който ще продължи до 1 май. На вярващите се предлага да прекарват времето си в размишления за бога, да правят положителни каузи, да раздават лепта, заяви БНР.

8500 пакета с съществени хранителни артикули ще бъдат раздадени на нуждаещите се по време на свещения месец, оповестяват от Главното мюфтийство. Голяма част от филантропичната помощ ще бъде ориентирана към бежанците от Украйна и ще бъде изпратена по местата, където те са настанени.

По случай Рамазан президентът Румен Радев ще бъде хазаин на празничната вечеря ифтар.

По време на Рамазана мюсюлманите съблюдават непоколебим пост от зазоряване до залез слънце. Това са дни на помилван, смирение и състрадание.

Домакин на обичайна вечеря ифтар по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан ще бъде президентът Румен Радев. На нея са поканени представители от всички публични вероизповедания в България, представители на дипломатическия корпус у нас, дейци от сферата на културата, образованието и науката.

Домакинството на президента на тържествената вечеря ифтар е израз на почитание към религиозният празник и традициите на мюсюлманите у нас.

Премиерът Кирил Петков поздрави мюсюлманите по случай настъпването на свещения месец Рамазан, заяви държавната пресслужба.

Министър-председателят насочва своите пожелания за здраве, благополучие и спокойни дни, изпълнени с любов и почитание.

„ Месецът на благодатта и опрощението, на милосърдието и състраданието. Нека този месец, който учи на добрина, смирение, единодушие и мъдрост Ви даде сили в житейските компликации и тествания “, означи министър председателят.

По думите му този заветен месец напомня, че най-ценните блага в живота са миговете, споделени с обичаните хора, подадените другарски ръце, жестовете на съпричастност и взаимното доверие.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР