Днес започва неофициалната част от визитата на американския президент Доналд

...
Днес започва неофициалната част от визитата на американския президент Доналд
Коментари Харесай

Днес започва неофициалната част от визитата на Доналд Тръмп в Обединеното кралство

Днес стартира неофициалната част от визитата на американския президент Доналд Тръмп и брачната половинка му Мелания в Обединеното кралство. Късно нощес първата американска двойка кацна в Шотландия, където ще прекара уикенда в притежавания от Доналд Тръмп голф-комплекс „ Търнбъри “.

При кацането в Перстуик Доналд и Мелания Тръмп бяха посрещната от английския министър за Шотландия Дейвид Мъндел. Тръмп обаче надали ще се срещне с първия министър на Шотландия Никола Стърджън, с която са в хладни връзки. Очаква се Доналд Тръмп да играе голф в притежавания от него комплекс в шотландското графство Еършър, до момента в който не престават митингите против визитата му в цялото Обединеното кралство.

Тръмп дойде в Шотландия нощес откакто завърши двудневното му работно посещаване. Тръмп, чиято майка е шотландка, и брачната половинка му Мелания ще прекарат уикенда в хотела „ Търнбери “, също негова благосъстоятелност. Демонстрация против него се чака в шотландския парламент в Единбург. Около 250 000 стачкуващи се събраха през вчерашния ден в Лондон, по данни на уредниците на митинга.

Шотландската част от престоя на първата американска двойка се дефинира като „ частно посещаване “. Тръмп постоянно приказва за любовта му към Шотландия и нейния народ и постоянно идваше през годините, само че в този момент е за първи път там, откогато стана американски президент.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР