Днес започва данъчната кампания на Националната агенция за приходите.От 10

...
Днес започва данъчната кампания на Националната агенция за приходите.От 10
Коментари Харесай

Декларираме доходите си от днес, плащаме данъци с отстъпка до 31 март

Днес стартира данъчната акция на Националната организация за приходите.

От 10 януари работещите подават данъчните си заявления за приходите през 2019 година, а компаниите заявяват облагите си. Това ще може да става както по електронен път, по този начин и на място в офисите на Национална агенция за приходите.  Образците на формулярите са налични на уеб страницата на Национална агенция за приходите, пише offnews.bg .

От първите дни на март Национална агенция за приходите ще оферират нова услуга - авансово попълнена данъчна декларация за приходите на жителите. От нея ще могат да се възползват хората, които имат личен идентификационен код (ПИК) или електронен автограф. Все отново ще е добре всеки да съпостави данните и поправя или добави. Декларацията ще е попълнена на база информацията, която постъпва в Национална агенция за приходите - за трудови приходи, за възнаграждения, само че в случай че човек има други източници на приходи - например от наем, или право на данъчно облекчение, самичък ще би трябвало да го впише.

От тази година самоосигуряващите се попълнят и подават декларациите си единствено по електронен път.

От 2020 година отпада условието за използването на три документа: служебни бележки за доходите; копие от решение на ТЕЛК за прилагане на облекчение при понижена работоспособност; копия на платежни документи за пазаруване на стаж за пенсиониране. Отпадналата нужда от използването на копие от решение на ТЕЛК/НЕЛК важи, както за решение за съответния деклариращ приходите си, по този начин и когато решението касае дете с увреждане.

Целта е процедурата да бъде опростена, а хората, които до момента е трябвало да сканират и качват спомагателните документи да бъдат улеснени. Ако обаче жителите желаят да получат служебни бележки, да вземем за пример с цел да попълнят хартиената данъчна декларация, могат да заявят това при работодателя си, които би трябвало да ги издадат в 14-дневен период. В този случай те не би трябвало да ги ползват към данъчната декларация при подаването ѝ в Национална агенция за приходите - за данъчните те към този момент няма да са нужни.

През март 2020 година следва да се вкарат и спомагателни условия за сигурността за всички ползватели на електронните услуги на Национална агенция за приходите - счетоводители и крайни консуматори (с ПИК, с електронен автограф или ползватели на услуги със свободен достъп). Системата на Национална агенция за приходите ще работи оптимално с конфигурирани операционни системи над Windows 8, както и с обновените браузъри на Windows Explorer, Chrome, Mozilla Firefox, iOS и Linux. От приходната организация припомнят, че при по-старите компютри може да се наложи и смяна на хардуера.

Крайният период за оповестяване на приходите е 30 април. Ако платим дължимите налози до 31 март, употребяваме 5% при изискване, че нямаме остарели отговорности към хазната и подадем декларацията си по електронен път.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 20
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР