Днес започва 58-то издание на тридневната Мюнхенска конференция за сигурност.

...
Днес започва 58-то издание на тридневната Мюнхенска конференция за сигурност.
Коментари Харесай

Започва Мюнхенската конференция за сигурност

Днес стартира 58-то издание на тридневната Мюнхенска конференция за сигурност. Тя се счита за един от най-важните интернационалните конгреси по въпросите на външната политика и сигурността.

„ Никога в историята на конференцията не сме били изправени пред толкоз действителна заплаха от война “, съобщи Волфганг Ишингер, който ще ръководи за последна година форума в Мюнхен.

Конфликтът към Украйна, бъдещето на иранската нуклеарна договорка и на евроатлантическия алианс са главните тематики на тазгодишното издание на Мюнхенската конференция за сигурност, която ще бъде открита от генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

В Мюнхен идват американският вицепрезидент Камала Харис и външният министър Антъни Блинкън, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, украинският президент Володимир Зеленски и немският канцлер Олаф Шолц.

„ По разнообразни аргументи “ тази година няма да има съветско присъединяване, заяви говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова, която съобщи, че Мюнхенската конференция за сигурност е изгубила обективността си и се е трансформирала в трансатлантически конгрес.

В рамките на конференцията ще се състои среща на външните министри от Г-7, управлявана сега от Германия.

По традиция, в навечерието на конференцията се разгласява отчет за световната сигурност, озаглавен тази година: „ Да се отучим от безпомощността “.

За създателите възприятието на беззащитност поради съвкупността от разнообразни рецесии е превзело по-скоро хората в одобрените демокрации, в сравнение с живеещите в властнически общества.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР