Днес започна ваксинирането в МБАЛ-Благоевград, първи си сложи ваксина управителят

...
Днес започна ваксинирането в МБАЛ-Благоевград, първи си сложи ваксина управителят
Коментари Харесай

Започна ваксинирането в МБАЛ-Благоевград

Днес стартира имунизирането в МБАЛ-Благоевград, първи си постави ваксина шефът ѝ доктор Огнян Митев, съобщи БГНЕС.
„ Това е единственият метод да пресечем вируса, разпространяването му и да се върнем към естествения метод на живот. Технологиите са напред, разчитаме на имунизациите, тъй като са направени от експерти. В тоя дух са правени и други ваксини. Аз мисля, че това е една добра ваксина, времето ще покаже. Получехме през днешния ден 10 флакона, което са 50 дози. Днес ще се имунизират 10-15 души “, сподели доктор Митев.
 Лекар: Ваксинационната акция е мотив да бъде пилотиран фонд за обезщетение Лекар: Ваксинационната акция е мотив да бъде пилотиран фонд за обезщетение
Ваксинационната акция против Covid-19 е добър мотив в българското опазване на здравето да бъде пилотиран фонд за обезщетение на потърпевши...
„ Раздадохме ваксини на всички многопрофилни лечебни заведения и ЦСМП. Общо за Благоевградска област ни дадоха 40 флакона, което значи 200 дози, в един флакон има 5 дози. Желаещите са доста, само че в този момент са ни дали алегорична численост. След 15 януари чакаме доста по-големи количества и тогава стартира всеобщата имунизация. Ще се имунизират всички искащи съгласно болничните описи “, изясни доктор Мончева от РЗИ.
Тя добави, че ще се имунизира, само че на идващия стадий, когато дойдат по-голяма доза ваксини.
„ Днес има единствено един случай на КОВИД-19. Мерките работят. Радвам се, че всички се научиха, че би трябвало да съблюдават ограниченията, с цел да намалее заболеваемостта “, добави шефът на отдел „ Контрол на заразните заболявания “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР