Днес започна поставянето на 27 камери за видеонаблюдение на десет

...
Днес започна поставянето на 27 камери за видеонаблюдение на десет
Коментари Харесай

Фандъкова: Започна поставянето на 27 камери за видеонаблюдение в село Лозен

Днес стартира слагането на 27 камери за видеонаблюдение на 10 точки в село Лозен. Две от тях ще разчитат и регистрационни номера на коли, заяви през днешния ден пред публицисти кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя, кметът на селото Георги Младенов и шефът на Дирекция " Сигурност " към Столичната община Кристина Лазарова участваха на монтирането на оборудванията.

 

Сигналът от камерите отива в Центъра за видеонаблюдение на Столичната община и от Столична дирекция на вътрешните работи, тъй като системата е интегрирана, сподели кметът Фандъкова. Тя уточни, че вложенията в сигурност са извънредно значими, като най-ефективният метод е построяването на видеонаблюдение. Фандъкова напомни, че Столичната община построи най-съвременния съвременен център за видеонаблюдение и интегрирана система взаимно с Министерство на вътрешните работи, с помощта на което има директна връзка сред системите на общината и на Столична дирекция на вътрешните работи.

 

В София има над 3600 камери, от тях към 2000 са в учебни заведения и детски градини, останалите са в пространства в паркове, градини, пешеходни зони, заяви Фандъкова. Камерите работят като предварителна защита, понижават похищенията и закононарушенията и оказват помощ за бързото определяне на нарушителите. Над 700 записа на година се подават на Министерство на вътрешните работи от камерите на Столичната община, осведоми кметът на София. Ефектът е доста сериозен, по тази причина вложенията си костват, сподели тя.

 

Село Лозен, най-голямото в България, е седмото обитаемо място или квартал на територията на Столичната община, в който построяваме система за видеонаблюдение, сподели столичният кмет. Сред тях са кварталите " Димитър Миленков ", " Абдовица ", " Горна баня ", " Орландовци ", " Красна поляна ".

 

Проектът в село Лозен бе осъществен с помощта на напъните на Сдружение " Развитие на Лозен ", което обезпечи от бизнеса и жители 100 хил.лв., останалите 150 хил.лв. са предоставени от Столичната община, осведоми кметът Фандъкова и акцентира, че село Лозен е образец за партньорство с гражданските организации. 

 

Пламен Цеков от сдружението за Лозен сподели, че самодейността се е зародила преди няколко години, тъй като той и сподвижниците му имат вяра, че благодарение на технологиите доста по-лесно и качествено може да се подсигури сигурността в Лозен. Инициирахме полемика в селото, с частни донори закупихме камерите и ги дарихме на общината, изясни Цеков. Той осведоми, че сдружението възнамерява да разшири системата за видеонаблюдение в селото. Имаме потребност от повече спортни площадки, усъвършенствания на екопътеките, на улиците, публичната инфраструктура. Много от плановете сдружението желае да ги осъществя със лични средства, само че би трябвало да е законно, сподели Пламен Цеков.

 

Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че в село Лозен следва създаване на параклис, откакто Столичната община влага в реставрацията и обновяването на църквата. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР