Днес за всеки родител е важно детето не само да

...
Днес за всеки родител е важно детето не само да
Коментари Харесай

Как да възпитаме щастливо дете

Днес за всеки родител е значимо детето освен да е добре нахранено и облечено. И мама и баща се стремят също по този начин да го създадат щастливо.
Заедно с Kinder® ще поговорим по какъв начин да стане това.

1. Позволете на детето да е яростно и ядосано, само че бъдете до него

Често родителите се стремят да спестят на детето си всички отрицателни страсти. Защото съгласно техните разбирания, щастливото дете не трябва да плаче.
В реалност обаче всички малчугани би трябвало да показват страстите си – и радостните, и тъжните. Това е пътят към положителното им психологично здраве и чувството за благополучие.
Децата би трябвало да плачат, да се ядосват, да са гневни, даже гневни. В такива моменти обаче е добре родителите да са постоянно до тях, с цел да ги поддържат, без да си пробват да потушат или да омаловажат техните страсти.

2. Натоварете го с отговорности, само че бъдете до него

Естествено е, че детството би трябвало да е нехайно и хлапето да не поема на плещите си отговорности, за които още не е готово. Но рационалната доза отговорност, която може да му делегирате, ще е единствено от помощ.
Деца, които имат свои домашни отговорности, се усещат значими и значими за фамилията си, тъй като вземат участие пълноценно в живота му. Дори и 3-годишното е в положение да събира трохите, да реди облеклата върху невисок шир, да поставя масата, да полива цветята.
По-големите пък могат да подготвят закуска, да оказват помощ на мама при извършване на покупки в магазина...
Задачата на родителите е да прекарват задоволително време с детето, с цел да му покажат и обяснят какво и по какъв начин тъкмо да направи.
Ако няколко пъти дружно полеете цветята, прострете прането, нахраните кучето – то ще види и ще се научи по какъв начин да го прави. След това, когато се включи в работата на фамилията, ще се усеща по-голямо и независимо.

3. Слагайте го да спи в точния момент

Умореното хлапе, което редовно не си доспива, не се усеща щастливо – то е раздразнително и разсеяно.
В предучилищна възраст детето се нуждае от 9-11 часа сън всеки ден.
Как обаче да го сложите да спи на време, в случай че цялото семейство се събира вечер и то с неспокойствие чака този миг. Родителите желаят и те да се видят, дружно да изгледат някой сериал, а слагането за спане като че ли не е най-важната задача.
Ако нямате сили да прочетете цяла приказка, просто полежете до детето и си разказвайте по какъв начин и минал денят му.

4. Внимавайте по какъв начин говорите с детето

Детето може да е затрупано с играчки и дарове, само че в случай че родителите непрекъснато му вършат остри забележки, в случай че го наскърбяват и засрамват, то надали ще се усеща щастливо.
Не е добре да се обвинявате за всяка по-остра реплика, само че е добре да внимавате по какъв начин и какво говорите на хлапето. Ако въпреки всичко сте си изпуснали нервите, е по-добре да му се извините. Направете го, даже да ви се коства, че то не е напълно право.

Продължава на страницата на

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР