Днес за първи път от началото на карантината в Гърция

...
Днес за първи път от началото на карантината в Гърция
Коментари Харесай

Гърция разреши посещението на литургия по Коледа

Днес за първи път от началото на карантината в Гърция управляващите позволиха да се посети литургия, предава БНР. Църквите имат право да отварят на Коледа, само че единствено за стеснен брой вярващи, като същите правила се ползват и за Атинската джамия. 

Епидемиологичната конюнктура в Гърция е доста усъвършенствана след два месеца на карантина и изолираност. Вечерният час и рестриктивните мерки за пътешестване обаче остават в действие до първата седмица на януари. 

Някои от главните ограничавания тази година включват комендантски час от 22:00. до 5:00 часа и предел от девет души към празничната софра, напомня гръцкият вестник Kathimerini. 

Хората, които напущат дома, с цел да участват на празнично събиране, би трябвало да изпратят SMS до горещата линия 13033 с номер 6 пред името и адреса си или да имат отпечатан формуляр, подписан персонално от тях. Домакините, които организират събирания, които са в нарушаване на рестриктивните мерки, са изправени пред санкция от 3000 евро, а гостите им - по 300 евро, до момента в който предприятията, работещи нелегално, са изправени пред санкция от 10 000 евро. 

Пътуващите, които влизат в Гърция до 7 януари, ще би трябвало да останат под карантина за три дни, до момента в който пътуващите от Обединеното кралство би трябвало да съблюдават правилото за 10-дневна карантина. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР