“Днес за нас е много специален ден. Синът ми Семих

...
“Днес за нас е много специален ден. Синът ми Семих
Коментари Харесай

Кандидатът за втори кметски мандат в Истанбул Екрем Имамоглу гласува заедно със сина си

“Днес за нас е доста специфичен ден. Синът ми Семих гласоподава за първи път. Днешният ден е тест за 5-годишната ни работа до момента и за бъдещето на мегаполиса на Турция ”. Това съобщи претендентът за втори кметски мандат в Истанбул Екрем Имамоглу (на снимката) откакто упражни вота си в истанбулския квартал Бейликдюзю, който е с близо 400 000 души население, предаде  осведомителната организация Хаберлер, представена от Българска телеграфна агенция.

Имамоглу гласоподава дружно със брачната половинка си Дилек Имамоглу и сина им Семих, който за пръв път упражни правото си на избор.

Голяма група жители чакаха Имамоглу пред учебното заведение. Той поговори с тях и си направиха си общи фотоси.

Тримата членове на семейство Имамоглу дружно пуснаха бюлетините си в урната.

След като гласоподава, Имамоглу приказва с хората, които чакаха да излезе от изборната секция.

Той благодари на последователите си, а на чиновниците в изборните секции предложи да останат на поста си до привършване на броенето на бюлетините.

Над 100 000 чиновници са ангажирани в изборните секции.

Имамоглу съобщи, че ще следи резултатите от вота в истанбулската огромна община, където е организиран и пресцентър за локалните и задграничните публицисти.

Екрем Имамоглу е главен претендент за поста измежду 49-те претенденти за градоначалник на турския мегаполис. Негов основен конкурент е Мурат Курум от ръководещата Партия на справедливостта и развиването.

В общо 33 000 секции гласоподават през днешния ден над 11 милиона гласоподаватели на мегаполиса на Босфора. С максимален брой гласоподаватели е Есенюрт, където са регистрирани 890 000 души.

Вотът в Истанбул ще бъде определящ за бъдещето и на Турция, съгласно анализатори.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР