Днес за над 1 милиард католици по света е Великден.

...
Днес за над 1 милиард католици по света е Великден.
Коментари Харесай

Днес е Великден за католиците

Днес за над 1 милиард католици по света е Великден. Празничните тържества във Ватикана започнаха още в четвъртък, когато по традиция папа Франциск мие и целува краката на елементарни хора.

Въпреки недоброто си здравословно положение, светият отец персонално ще води днешната гала. Той ще поздрави на няколко езика - постоянно прави това и на български.

В наличието на Папа Франциск, Великденската литургия на площад „ Св. Петър ” в Рим ще стартира в 11 часа с непосредствено лъчение за целия свят.

В деня на Великден и на Великденската литургия, пространството пред базиликата " Св. Петър " в Рим е като пролетна градина, предава БНР. Дължи се на украсата от 38 000 цветя – лалета, нарциси и разнообразни по цвят зюмбюли, азалии, хризантеми, рози и петльов гребен. Цялостната аранжировка е комбинация от цветове с обща дължина от 465 метра и повърхност от почти 170 квадратни метра.

86-годишният Франциск се завърна към отговорностите си след престой в болница предходната седмица за лекуване от бронхит.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР