Днес взехме решение на заседание на МС с конкретни срокови

...
Днес взехме решение на заседание на МС с конкретни срокови
Коментари Харесай

Министър Нанков: До декември 2021 година пътят Ботевград-Видин ще бъде завършен

Днес взехме решение на съвещание на Министерски съвет с съответни срокови задължения - до 15 март ще ни започва публичната поръчка за най-тежкия сектор - от Ботевград до Мездра. Там приказваме за габарити за скоростно трасе, разграничен на два стадия. Отделно от това движим всички останали процедури по планиране, по отчуждаване, изясни в предаването " Още от деня " районният министър Николай Нанков. В рамките на 2022 година началото най-късно, реалистичният график е 2021 декември месец да приключим с цялостното създаване на скоростния път от Ботевград до Видин, добави той.

Николай Нанков, министър на районното развиване и благоустройството: 2021 декември месец е реалистично, в случай че имаме закъснение по-големи от предстоящите на публичните поръчки - 2022 средата. Но аз съм оптимист, че 2021 ще приключим.
Много е значим за хората от Северозапада, разяснява министър Нанков и добави, че пътят е и причина за икономическото възкръсване на района там.

По отношение на тунела под Петрохан, министър Нанков разяснява, че сега се изготвят геоложките изследвания. Най-късно месец май ще започва процедура за прединвестиционните изследвания, въз основата на които ще има действителните сметки, анализите, действителните цифри, на които ще стъпи един предстоящ концесионен разбор, изясни Нанков.

Той разяснява и работата по Автомагистрала " Хемус ", като изясни, че най-големите старания са ориентирани точно към нея.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР