Днес вятърът ще започне да се ориентира от запад-северозапад и

...
Днес вятърът ще започне да се ориентира от запад-северозапад и
Коментари Харесай

Какво ще се случи днес над България след апокалипсиса, помел страна вчера?

Днес вятърът ще стартира да се ориентира от запад-северозапад и с него да нахлува леден въздух. Ще бъде облачно, от запад ще стартират превалявания от дъжд, които до сутринта ще обхваната по-голямата част от страната. Сутрешните температури ще са от 4 градуса в северозападните региони до 14-15 градуса в югоизточните, в София към 5 градуса.

В неделя ще духа до сдържан, в Дунавската низина краткотрайно мощен, запад-северозападен вятър с който ще продължи да нахлува леден въздух. Преди обяд в Югоизточна България към момента вятърът ще е мощен от юг-югозапад. От северозапад преваляванията последователно ще стартират да стопират, а след обяд и облачността ще се раздра. В Източните Родопи и Югоизточна България преваляванията ще са обилни и ще спрат едвам през нощта против понеделник. Към 14.00 ч. температурите ще бъдат сред 7 и 12 градуса, в София - към 8 градуса.

Атмосферното налягане ще се покачва, само че ще остане по-ниско от междинното за февруари.

Жълт код е разгласен за четири области в Южна България - Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали. В тези региони ще има обилни превалявания от дъжд, сумарно за денонощието е допустимо да доближат до 20-25 л/кв.м. В утринните часове ще продължи да духа мощен южен вятър с пулсации до 24-25 м/сек, с наклонност към намаляване.

В планините ще бъде облачно с превалявания от сняг, в Родопите от дъжд и сняг, само че след обяд от северозапад преваляванията ще стартират да стопират. Ще духа мощен запад-северозападен вятър, с който ще нахлува леден въздух, само че денем ще отслабне до сдържан. Към 14.00 ч. температурата на 1200 м ще е към 4 градуса, на 2000 м - минус 2 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно с превалявания от дъжд. Ще духа до сдържан запад-северозападен вятър, само че преди обяд по южното крайбрежие към момента вятърът ще е мощен от юг-югозапад. През деня температурите ще се намалят и към 14.00 ч. ще са сред 8 градуса и 10 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето сутринта ще бъде 3-4 бала, само че ще отслабва и след обяд към този момент ще е 2-3 бала.

В понеделник преди обяд на обособени места в южните региони към момента ще има слаби валежи. Облачността ще е променлива, след обяд намаляваща до най-вече слънчево. Вятърът ще е слаб до сдържан от северозапад. Минималните температури ще са сред минус 2 и 3 градуса, а оптималните - сред 3 и 8 градуса. Във вторник ще доминира слънчево време, ще бъде и малко по-топло.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР