Днес вятърът ще се ориентира от северозапад и ще започне

...
Днес вятърът ще се ориентира от северозапад и ще започне
Коментари Харесай

Опасно ветровито време днес с пориви на места над 100 км/ч

Днес вятърът ще се ориентира от северозапад и ще стартира да се усилва - в някои региони се чакат пориви до към 110 км/ч. Жълт код е в действие в цялата страна, а в област Сливен предизвестието е от втора степен - код оранжево.

С краткотрайно мощния северозападен вятър ще нахлува по-хладен въздух и оптималните температури ще са в необятни граници - от 18°-19° по високите полета в Западна България до 26° в югоизточните региони, в София - към 18°.

В утринните часове на доста места в страната към момента ще има превалявания от дъжд, съпроводени от гръмотевични стихии, които след обяд последователно ще стопират, а облачността ще понижава.

Облачно и с превалявания ще бъде сутринта и на морския бряг, само че в следобедните часове ще доминира слънчево време. Ще духа краткотрайно мощен северозападен вятър. Максималните температури ще са от 22° до 24°, температурата на морската вода е сред 16° и 20°, а вълнението на морето ще бъде едва.

Много прохладно ще бъде на следващия ден и в планините - ще духа мощен и плевел северозападен вятър. Още преди обяд преваляванията ще спрат а облачността ще намалее, най-късно в масивите от Източна България. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 15°, на 2000 метра - към 7°.

В началото на новата седмица облачността ще е по-често забележителна. Ще има и превалявания, на повече места в понеделник в Западна и Южна България. Северозападният вятър ще отслабне, а температурите ще се намалят още и във вторник оптималните ще са сред 15° и 20°. През идващите дни ще доминира слънчево време, а от четвъртък ще стартира и последователно стопляне.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР