Днес времето ще се задържи облачно, в по-голямата част от

...
Днес времето ще се задържи облачно, в по-голямата част от
Коментари Харесай

Облачно, с валежи от сняг и жълт код за цялата страна

Днес времето ще се задържи облачно, в по-голямата част от страната с превалявания от сняг, обилни в Родопската област и крайните югоизточни региони, където снежна завивка ще се усили до 20-25 см. Почти без превалявания ще бъде в Дунавската низина и Североизточна България. След обяд снеговалежите ще отслабват и до вечерта на доста ще спрат. Ще духа до сдържан, в Източните Родопи и Югоизточна България - краткотрайно мощен вятър от север-североизток. В южните региони на страната ще има условия за виелици и навявания. Максималните температури ще бъдат най-вече сред минус 4 и 1 градус.

За всички обласи на страната от Национален институт по метеорология и хидрология са оповестили жълт код за ниски температури, както и за превалявания от сняг, като изключение вършат областите в Североизточна България. 

Атмосферното налягане ще се задържи съвсем без смяна, ще бъде по-високо от междинното за месеца.

Над планините ще бъде облачно, с превалявания от сняг. Ще духа сдържан и мощен вятър от изток-североизток. Ще бъде студено и в композиция с вятъра ще има заплаха от измръзвания. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към минус 10 градуса, на 2000 метра - минус 17.

Над Черноморието ще бъде облачно, основно по южното крайбрежие с превалявания от сняг, обилни на юг от Бургас. Ще духа сдържан до мощен север-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат сред минус 2 и 2 градуса. Температурата на морската вода е 7-9. Вълнението на морето ще се усили до 3-4 бала.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР