Днес времето ще бъде динамично, очакват се валежи. Силни градушки

...
Днес времето ще бъде динамично, очакват се валежи. Силни градушки
Коментари Харесай

През последните дни се радваме на слънце, но докога?

" Днес времето ще бъде динамично, чакат се превалявания. Силни градушки не се чакат. Неблагоприятните явления ще бъдат изместени във връзка с количествата на преваляванията. Те ще бъдат повече в югозападните и централните южни региони. Ще има гръмотевична активност ". 

Това посочи синоптикът Петър Янков в студиото на " България заран ". 

Той уточни, че в събота денят ще бъде топъл с температури от 27 до 34 градуса. 

" В ранните утринни часове в неделя ще стартират процеси на извалявания. Има още веднъж условия за формиране на " македонска меланхолия ", която ще донесе интензивни превалявания в Западна България. Тя се характеризира със мощни ветрове, само че бързо отминава ", добави синоптикът. 

Янков означи, че в неделя времето ще бъде с валежи преди обед, а следобяд с повече слънце. 

" Активните атмосферни процеси през тези дни и през идната седмица ще бъдат под знака на атлантическите нахлувания. От тях се спускат хладни талази, които бързо минават през Балканите от запад на изток и по тази причина се следи увеличаване напразно ", сподели гостът на Bulgaria ON AIR. 

" От 1 до 9 юли преваляванията у нас ще бъдат постоянно събитие, основно с атлантически нахлувания. Нашето Черноморие ще бъде приветливо, с по-малко превалявания ", приключи Петър Янков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР