Днес времето отново ще бъде топло за периода. На места

...
Днес времето отново ще бъде топло за периода. На места
Коментари Харесай

Какво време ни чака уикенда?

Днес времето още веднъж ще бъде топло за интервала. На места в Дунавската низина сутринта, а над Черноморието - съвсем през целия ден, ще има мъгла. Ще бъде най-вече слънчево, след обяд - над планинските региони от Западна и Централна България - с купеста облачност. Само на обособени места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб източен вятър. Максимални температури: 24-29 градуса, в София - към 25 градуса, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология п.
 куче дете пролет Thinkstock/Getty Images

 
Над Черноморието ще бъде хладно, мъгливо, със слаб източен вятър. Максималните температури ще бъдат 9-10 градуса. Температурата на морската вода е 10-12 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
 
Над планините ще бъде слънчево, след обяд - над масивите от Западна и Централна България - с купеста и купесто-дъждовна облачност, и тук-там ще превали и прегърми. Ще духа слаб юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 19 градуса, на 2000 метра - към 11 градуса.
 пролет Thinkstock/Getty Images

 
През почивните дни ще доминира слънчево и топло за интервала време, макар че ще стартира последователно намаляване на температурите.
 
В събота в следобедните часове над планините и планинските региони в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици.
 
В неделя вероятността за превалявания е по-малка. Вятърът ще бъде югоизточен, слаб до сдържан.
 пролет Thinkstock/Getty Images

 
Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР