Днес Военноморските сили на страната ни отбелязват 144 години. На

...
Днес Военноморските сили на страната ни отбелязват 144 години. На
Коментари Харесай

Над 400 младежи получиха дипломите си от ВВМУ в деня на Военноморските ни сили

Днес Военноморските сили на страната ни означават 144 години. На публична гала над 430 младежи от България, Гърция, Турция и Ангола получиха на публична гала дипломите си от Висшето военноморско учебно заведение във Варна. И през тази година първенецът на випуска е жена – Гергана Димитрова, която приключва компетентност „ Логистика “ с общ триумф 5,98, предава Народоосвободителна въстаническа армия.

Министърът на защитата разгласи, че поради обстановката със сигурността в Черно море, военноморските сили ще получат прочут приоритет при финансирането от държавния бюджет.

„ Успяхме да осигурим повишение на заплатите на военнослужещите с 10% още тази година. Ще търсим сложни решения, още е рано да приказваме какви ще бъдат тези решения, само че това повишение на заплатите показва схващане и от страна на държавното управление, и от страна на Народното събрание, че потребностите на армията са основни, че проблемите с окомплектоването са доста значими и би трябвало да бъдат решени ”, съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев.

По мотив годишнината на ВМС  в конгресния център се организира и церемониален концерт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР