Днес влезе в сила поредната санкционна стъпка на държавата ни

...
Днес влезе в сила поредната санкционна стъпка на държавата ни
Коментари Харесай

Украйна налага санкции на атомната индустрия на Русия

Днес влезе в действие следващата санкционна стъпка на страната ни против Русия - решението на Съвета за национална сигурност и отбрана  против атомната промишленост на Русия.  Това не е последното сходно решение. Смисълът на нашите стъпки е и да подкрепим напъните на нашите дипломати за разширение на световните наказания против тази част от съветската нападателна машина.

Това написа в " Телеграм " украинският президент Володимир Зеленски. 

По думите му, Русия е единствената страна в света, която разрешава на своите военни да стрелят по нуклеарни централи и да употребяват атомни електроцентрали като прикритие. Руските ракети неведнъж следваха траектории над нуклеарните уреди на Украйна.
 Зеленски наложи наказания на 185 компании и физически лица
Зеленски наложи наказания на 185 компании и физически лица

Мерките са наложени на тези, които Русия употребява за транспорт на военна техника и бойци

Освен това, Русия употребява нуклеарната промишленост като един от детайлите на външна агресия, с цел да окаже напън,  заплаха за суверенитета на други страни. Всичко това са задоволителни аргументи атомната промишленост на Русия да бъде под световни наказания.

Ние работим върху това с нашите сътрудници, написа още президентът.

Припомняме, че в края на януари, Зеленски подписа декрет за осъществяване на решението на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна за въвеждане на наказания против 185 юридически и физически лица, които Русия употребява за транспорт на военна техника и бойци с железопътен превоз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР