Днес Владимир Путин направи рядко пътуване до Близкия изток в

...
Днес Владимир Путин направи рядко пътуване до Близкия изток в
Коментари Харесай

Путин лети до ОАЕ с ескорт на изтребители Су-35

Днес Владимир Путин направи рядко пътешестване до Близкия изток в опит да ускори връзките си с определени страни от Персийския залив. Първо той спря в Абу Даби в Обединените арабски емирства и по целия път неговият аероплан Ил-96ПУ беше ескортиран от съветски флангови Су-35С.

Пътуванията отвън Русия и изключително надалеч от нейните граници, са били необичайност за Путин, откогато неговата цялостна инвазия в Украйна стартира преди близо две години и следваща заповед за арест беше подадена от Международния углавен съд (МНС) против него. Обединените арабски емирства (ОАЕ) подписаха Римския статут, интернационалното съглашение, което е в основата на МНС, само че не го ратифицираха. Саудитска Арабия, която Путин също посети през днешния ден, нито я е подписала, нито утвърдила.

Въоръженият конвой на Су-35 може да се преглежда като знак за параноята към придвижванията му в чужбина, както и като проява на мощ към района и евентуално и тактичност за продажби. Четирите Су-35 бяха въоръжени с ракети въздух-...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР