Днес виждаме изпълнителната власт да се меси във всяко нещо

...
Днес виждаме изпълнителната власт да се меси във всяко нещо
Коментари Харесай

Карадайъ: Изпълнителната власт действа по формулата Трябва да сложим наши хора

Днес виждаме изпълнителната власт да се меси във всяко нещо по формулата “Там би трябвало да сложим наши хора”. Това отговори водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в предаването “Панорама” по Българска национална телевизия на въпрос би трябвало ли основният прокурор да си изкара мандата.

Има конституция, има разделяне на управляващи, не е работа на Народно събрание или изпълнителната власт да кадрува в правосъдната система, добави Карадайъ.

Според него задачата на ръководещите е да трансфорат КПКОНПИ в наказателен орган.

" Съдебната власт има съответни процедури. Има ред процедури. Нямахме опция да получим тази информация, тъй като бях в Брюксел, когато се разглеждаше оставката на Цацаров, само че вие не пожелахте да го изслушате ".

В днешната обстановка ние взехме самодейността да създадем няколко неща, добави водачът на Движение за права и свободи. Многото говорене в общественото пространство да го систематизираме. Да създадем разбор на делата и претекстовете на европейския съд по правата на индивида.

Карадайъ сподели, че в Брюксел не са го питали за Пеевски, тъй като такава тематика там няма.

" През септември ние поставяхме тематиката и по какъв начин се нарушават европейски наставления.В Брюксел бяха учудени по какъв начин екстериториално се ползват наказания.Тази тематика беше настояща тъй като ние я поставяхме ", сподели Карадайъ.

Една от тематиките била за " златните паспорти ". И добави, че Брюксел чака от нас инспекции за всеки един съответен случай.

" А през днешния ден виждаме по какъв начин няма никакво значение каква е нормативната база, а ръководещите вършат избрани дейности съгласно тяхната целенасоченост ", безапелационен е Карадайъ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР