Днес ви представяме поредната порция новости от Volkswagen в областта

...
Днес ви представяме поредната порция новости от Volkswagen в областта
Коментари Харесай

Поредна порция новости от Volkswagen за новите Golf Variant и Alltrack

Днес ви представяме следващата порция новости от Volkswagen в региона на ходовата част при новите Golf Variant и Golf Alltrack

Специалистите на Volkswagen са подобрили и усъвършенствали доста ходовата част на Golf Variant. Използвани са нови гуми с по-комфортни характерности, а неизменима част от серийното съоръжение на осмото потомство на Golf Variant е новоразработената система за надзор на динамичността на пътя Vehicle Dynamics Manager. Финият баланс сред оптимален комфорт на возене и оптималната динамичност на пътя също е повдигнат на ново, по-високо ниво - изключително при версиите с в допълнение предлаганата адаптивна система на окачването DCC, при която се реализират отлични динамични характеристи. При постоянно потребление на Golf Variant по неприятни пътища или отвън пътя, той може да бъде поръчан и с усилена ходова част, отбрана на дъното под мотора и защитни панели за хвърчащи камъни.

Новият Vehicle Dynamics Manager. Системата Vehicle Dynamics Manager управлява както ръководството на електронната блокировка на диференциала XDS, по този начин и работата на виновните за страничната непоклатимост съставни елементи и на адаптивните амортисьори (DCC се предлага като опция). Стабилното държание на автомобила може да бъде доста усъвършенствано посредством използване на самостоятелно за всяко от колелата влияние посредством спирачно изпитание, както и посредством целеустремено селективно контролиране на твърдостта на съответния амортисьор. В резултат на тези ограничения, така и така неутралното и устойчиво държание на общоприетото осъществяване на Golf Variant е в допълнение усъвършенствано. Системата Vehicle Dynamics Manager дава опция за избор на най-подходящата система за надзор на държанието в точния миг за всяка маневра на пътя. По този метод се заобикаля нежеланото наслагване или обезвреждане на резултатите от действието на системите XDS и DCC и те работят взаимно в съвършен синхрон, формирайки динамичния темперамент на Golf Variant. Поведението на пътя и ръководството на новия модел са доста по-прецизни с помощта на потреблението на усъвършенстваната функционалност на DCC и XDS, чиито намеси в контрола на държанието са още по-точни, фини и по-чувствителни от преди. Динамичните странични съмнения на каросерията също се понижават и подтискат по-ефективно, в резултат на което новият Golf Variant реагира доста по-бързо на командите от кормилото и може да бъде следен още по-интуитивно и точно в граничните режими на завоите.
Адаптивна система на окачването DCC. Предлаганата като алтернатива система за адаптивен надзор на окачването (DCC) следи и приспособява работата на детайлите на ходовата част според от измененията на настилката и обстановката на пътя, отчитайки въздействието на дейностите на лидера във връзка с ръководството, прекъсването и ускорението, а посредством заложения профил на шофиране той може по избор да понижи страничните и надлъжни съмнения на каросерията и да увеличи динамичното чувство на пътя. Необходимата във всяка съответна обстановка степен на обезценка се пресмята самостоятелно за всяко от колелата и се предава като команда на четирите амортисьора в рамките на части от секундата. По този метод DCC в комбиниране с Vehicle Dynamics Manager подсигурява непрекъснато високо равнище на комфорт и идеална динамичност на пътя без значение от типа на настилката и самостоятелния жанр на шофиране. Съществуващият необятен диапазон от закрепени режими на конфигурация COMFORT, ECO и SPORT при новия Golf Variant може да бъде уголемен и с спомагателния режим INDIVIDUAL, при който лидерът може точно да зададе и запази самостоятелния си профил на шофиране чрез сензорния плъзгач на арматурното табло. Плъзгачът може да се употребява и за конфигурация на напречната непоклатимост и динамичност на Golf Variant посредством адаптивната система на окачването DCC и електронната блокировка на диференциала XDS, като към този момент е допустимо да се ползват и междинни настройки сред обхватите на познатите режими. Освен това, Golf Variant предлага и уголемен диапазон на настройките, надхвърлящ известните до момента граници – в допълнение към настройките на режима COMFORT да вземем за пример, каросерията може да бъде оптимално „ отделена “ от въздействието на пътната настилка за реализиране на още по-високо ниво по повод комфорта на возене. Отвъд границите на режима SPORT също има спомагателен диапазон на конфигурация, който се отличава с оптимално стегнати характерности на амортисьорите, ограничаващи до най-малко съмненията на каросерията и позволяващи извънредно директни реакции на командите от страна на лидера.

Предно окачване вид McPherson. При предния мост (широчина на следата 1 549 мм) на новия Golf Variant се употребява окачване вид McPherson с долни напречни носачи и тризвенна скица на амортисьорите и кормилните щанги, осигуряваща висока непоклатимост на траекторията и динамичност на държанието при завиване. Поведението във връзка с вибрациите също е доста добре уравновесено. Допълнителната носеща рама с устойчива усилена структура е ситуирана централно по отношение на предния мост и с изключение на монтажа на съставените елементи на окачването на предния мост обезпечава също опора на кормилната уредба и на опорните точки на мотора. При версиите с адаптивна система на окачването DCC, спомагателната рама употребява алуминиева структура, при която изключителната коравина и резистентност са съчетани с към три кг по-ниско тегло от общоприетото решение, което спомага за в допълнение възстановяване на динамичността на пътя. Олекотена тръбна структура употребява и напречният стабилизатор, който понижава дейно страничните съмнения на каросерията на Golf Variant. Гумените опорни детайли са непосредствено вулканизирани върху стабилизатора - този развой подсигурява оптимални акустични характерности, както и изключителна реакция на динамичността на шофиране. Стабилно обвързваните гумени опори на напречните връзки на собствен ред са усъвършенствани за повишение на комфорта и по-висока точност на ръководството.

Заден мост с торсионно окачване. Всички версии на новия Golf Variant с мощ до 110 кВт и предно предаване употребяват заден мост с торсионно окачване. Модулната олекотена греда (широчина на следата 1 519 мм) се състои от отворен изпод напречен профил, в двата края на който са заварени вложки от плоска стомана. Чрез потребление на вложки с друга дължина могат да се реализиран разнообразни характерности на извъртане на гредата – метод, който обезпечава обилни преимущества във връзка с тежестта на структурата спрямо класическото решение тръбната торсионна греда. Използването на отворен изпод напречен профил усъвършенства и държанието на каросерията при странично ускоряване, както напречната резистентност на структурата. Модулната олекотена греда е извънредно подобаваща за потребление при коли с по-ниска мощ и в композиция с предното окачване вид McPherson е в положение да обезпечи извънредно равнище на комфорт и динамични характерности на пътя. При версиите с в допълнение предлаганото спортно окачване се употребява греда с по-високо противодействие на извъртане. В опорните точки на торсионния мост се употребяват хидравлични тампони за повишение на комфорта на возене и гарантиране на отлични акустични характерности на задното окачване.

Заден мост с многозвенна скица на окачване. При разновидностите на новия модел с оптималната мощ над 110 кВт, предния мост вид McPherson се комбинира със заден мост с многозвенна скица на окачването. Същото окачване се употребява и във всички версии с двойно предаване (4MOTION / Alltrack) на Golf Variant. Тук инженерите на Volkswagen са се концентрирали главно върху оптимизация в областите кинематика, звучност, тегло и модулни благоприятни условия. Запазена е главната идея за непрекъснато и цялостно делене на коравината на структурата на моста в надлъжна и напречна посока – мекото окачване на надлъжните носачи е в основата на ниската надлъжна стойност, която усилва в допълнение комфорта при шофиране. Кинематичните и еластокинематичните характерности на задния мост също са усъвършенствани спрямо решението при предходния модел, като модифицираните опори на напречните звена и новата структура на носачите на главините усъвършенстват доста прецизността на ръководството и стабилността на пътя. Отделните параметри на геометрията на колелата могат да се настройват самостоятелно посредством ексцентрични болтове на връзките при пружините и горните напречни звена. Характерното осъществяване на връзките на тръбния напречен стабилизатор и амортисьорите е основна характерност на структурата, която понижава вътрешните напрежения при работата на зания мост.

Две версии на кормилната уредба. При новия Golf Variant се оферират две разнообразни кормилни уредми. Базовата версия употребява кормилна рейка с линейно предавателно отношение, само че спрямо употребяваната при предходния модел решение, предавателното число е доста по-директно, изисква по-малък ъгъл на отклоняване на кормилото и разрешава по-директна реакция на командите от страна на лидера. Допълнително се предлага прогресивната кормилна уредба, която е част от общоприетото съоръжение на Golf Variant R-Line. Тя се отличава с още по-директно предавателно отношение в централната зона и изисква единствено два оборота на кормилото от упор до упор. В софтуера и на двете системи са включени нови логаритми, които спомагат за в допълнение възстановяване на динамичността в реакциите на кормилното ръководство. Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР